Συμβουλές αφού το αποφασίσετε

  • -
  • -

Οι μετατροπές αυτού του είδους προϋποθέτουν ξεσκαρτάρισμα της αγοράς. Δεν υπάρχει συνεργείο που να τοποθετεί σύστημα υγραερίου ανά την επικράτεια και να μην αναφέρει ότι έχει επαρκείς γνώσεις και εμπειρία. Ζητήστε έγγραφη εγγύηση για την καλή τοποθέτηση και εγγύηση λειτουργίας για τουλάχιστον δύο χρόνια. Επίσης ζητείστε να δείτε αν στο συνεργείο υπάρχουν οι πιστοποιήσεις εκπαίδευσης από τα εργοστάσια κατασκευής των συστημάτων, ώστε να είστε πιο σίγουροι για το τελικό αποτέλεσμα.

Προτιμήστε επώνυμες λύσεις, κι αν είναι εφικτό από μηχανικούς που ξέρετε. Ένας επαγγελματίας που σας έχει πελάτη θα δυσκολευτεί να σας ξεγελάσει τοποθετώντας δευτεροκλασάτο σύστημα, ή να μην αναγνωρίζει τυχόν ζημία που θα προκύψει.

Η φθηνότερη τιμή δεν είναι και η καλύτερη καθώς τα πιστοποιημένα εξαρτήματα για τον ίδιο τύπο συστημάτων έχουν παρόμοιες τιμές, οπότε το κόστος εργασίας και το περιθώριο κέρδους κάνει τη διαφορά. Όποιος υπόσχεται πολύ χαμηλό κόστος πιθανόν να μην ασχοληθεί όσο πρέπει με τη σωστή ρύθμιση του αυτοκινήτου ή στο τέλος να μην σας κόψει απόδειξη.

Προσοχή θέλουν και τα συστήματα που προμηθεύουν κάποιοι από γειτονικές χώρες καθώς υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να μην έχουν πιστοποιητικά CE. Υπάρχει περίπτωση όταν θα έρθει η στιγμή να περάσει από ΚΤΕΟ για να νομιμοποιηθεί η μετατροπή, το αυτοκίνητο να μην περνά τον τεχνικό έλεγχο.

Αποφύγετε την πρακτική να αναλαμβάνει τον τεχνικό έλεγχο του ΚΤΕΟ το συνεργείο που σας τοποθετεί το σύστημα καθώς τότε χάνετε το μόνο τρόπο που έχετε διαθέσιμο για να ελέγξετε αν η εργασία που έχει γίνει είναι σωστή. Αν γίνει πλημμελής εγκατάσταση τότε εσείς θα έχετε πρόβλημα αν το αυτοκίνητό σας ρυπαίνει και εσείς θα διατρέχετε κίνδυνο αν δεν έχουν τοποθετηθεί σωστά οι αυτοματισμοί ασφάλειας που θα σας προστατέψουν πχ σε περίπτωση πυρκαγιάς ή ατυχήματος.

Τέλος μια χρήσιμη συμβουλή για τους αναποφάσιστους. Μην τοποθετήσετε σύστημα υγραεριοκίνησης σε κινητήρα πολύ ταλαιπωρημένο ή φορτωμένο με μερικές εκατοντάδες χιλιάδες χιλιόμετρα. Είναι σχεδόν βέβαιο ότι αν υπάρχουν φθορές σε βαλβίδες, καπάκια κλπ, το υγραέριο θα τις αναδείξει και τότε το κόστος επισκευής θα αγγίζει το κόστος αντικατάστασης κινητήρα με μεταχειρισμένο. Δηλαδή κοινώς μπλέξατε…

 

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...