Ford Focus 1.0 EcoBoost

Νέος 3κύλινδρος με 100 και 120 ίππους

  • -
  • -

Στο περίπτερο της Ford στη Φρανκφούρτη κάνει το ντεμπούτο της και η νέα μικρή έκδοση του Focus. Ο νέος 3κύλινδρος κινητήρας του 1.0 λίτρου εξελίχθηκε στο τεχνικό κέντρο της Ford στο Dunton της Μεγάλης Βρετανίας. Με άμεσο ψεκασμό, μεταβλητό χρονισμό Ti-VCT θα αποδίδει σε δύο εκδόσεις 100 και 120 ίππους και μέγιστη ροπή 170 Nm από τις 1300 rpm. Θα συνδυάζεται με χειροκίνητα κιβώτιο πέντε και έξι σχέσεων. Η απόδοση του προσεγγίζει ατμοσφαιρικούς κινητήρες 1,6 λίτρων, με τις εκπομπές CO2 να κυμαίνονται κάτω από 120 gr/km.

Ο νέος κινητήρας EcoBoost αποτελεί το μικρότερο μοτέρ της Ford και έχει εξελιχθεί στο έπακρο σε σύνολο 720.000 km δοκιμών. Παρά το μέγεθος του, το μπλοκ του είναι από χυτοσίδηρο, στοιχείο που μειώνει την απαιτούμενη ενέργεια κατά το ζέσταμα του κινητήρα στο μισό. Ο εξελιγμένος συμπιεστής του κλιματισμού και η αντλία λαδιού χρησιμοποιούν επίσης λιγότερη ενέργεια, με οφέλη στην κατανάλωση καυσίμου και τις εκπομπές ρύπων.

Ο νέος κινητήρας θα ξεκινήσει την καριέρα στη γκάμα του Focus στην Ευρώπη από τις αρχές του 2012. Στη συνέχεια θα εξοπλίσει το C-Max και το νέο B-Max, ενώ το μέλλον ενδέχεται να τον βρει και σε αγορές εκτός της ευρωπαϊκής.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...