Η Volkswagen ιδρύει νέα εταιρεία – Τι καινούριο ετοιμάζει;

Τα συγκεκριμένα προϊόντα θα διαδραματίσουν καθοριστικό ρόλο για τον Όμιλο Volkswagen στο μέλλον. Το νέο AI Lab της γερμανικής εταιρείας βρίσκεται προ των πυλών.

  • -
  • -

Στη δημιουργία μιας νέας εταιρείας, που θα λειτουργεί ως ένα παγκοσμίως δικτυωμένο κέντρο ικανοτήτων και εκκολαπτήριο ιδεών, προχωρά ο όμιλος Volkswagen. Πρόκειται για το «Εργαστήριο Τεχνητής Νοημοσύνης» (AI Lab), ένα εξειδικευμένο κέντρο που αφορά ψηφιακά προϊόντα τα οποία  βασίζονται στην Τεχνητή Νοημοσύνη.

vw

Οι νέες εφαρμογές infotainment και πλοήγησης, η υψηλής απόδοσης αναγνώριση ομιλίας, οι εκτεταμένες λειτουργίες του αυτοκινήτου και η μεγάλη ενσωμάτωση των ψηφιακών συστημάτων σε αυτό θα εξασφαλίζουν σημαντικά οφέλη για τους πελάτες, βελτιώνοντας την εμπειρία από το προϊόν.

Το AI Lab θα εντοπίζει νέες ιδέες προϊόντων για τον Όμιλο Volkswagen και θα τις συντονίζει εντός του Ομίλου. Όσο οι ανάγκες θα αυξάνονται θα υπάρχει συνεργασία με τον τομέα τεχνολογίας στην Ευρώπη, την Κίνα και τη Βόρεια Αμερική.

vw

Υιοθετώντας αυτήν την προσέγγιση, ο Όμιλος Volkswagen σκοπεύει να απλοποιήσει τη συνεργασία με τις εταιρείες τεχνολογίας με σκοπό τη βέλτιστη αξιοποίηση της δυναμικής της καινοτομίας και της ταχύτητας του τομέα της Τεχνητής Νοημοσύνης (ΤΝ ή ΑΙ). Στόχος είναι η ταχεία ανάπτυξη ψηφιακών πρωτοτύπων και η μεταφορά τους στις μάρκες του Ομίλου για εφαρμογή.

Η Τεχνητή Νοημοσύνη θα πρωταγωνιστεί στο αυτοκίνητο

Ο όμιλος Volkswagen δεσμεύεται να ενσωματώνει συνεχώς στα μοντέλα του νέα ψηφιακά προϊόντα με Τεχνητή Nοημοσύνη και να προσφέρει στους πελάτες του προστιθέμενη αξία η οποία θα επεκτείνεται πέρα από τα αυτοκίνητά τους.

vw

Μεταξύ άλλων, η γερμανική εταιρεία βλέπει σημαντικές δυνατότητες στην υψηλής απόδοσης αναγνώριση ομιλίας καθώς και στις υπηρεσίες που συνδέουν το ψηφιακό περιβάλλον των ίδιων των χρηστών με το αυτοκίνητο.

Οι εκτεταμένες λειτουργίες του αυτοκινήτου θα είναι εξίσου σημαντικές. Αυτές μπορεί να περιλαμβάνουν κύκλους φόρτισης που θα έχουν βελτιστοποιηθεί με Τεχνητή Νοημοσύνη, προληπτική συντήρηση και δικτύωση των αυτοκινήτων με υποδομές, όπως τα σπίτια των πελατών («έξυπνο σπίτι»).

vw

Το AI Lab δεν θα κατασκευάζει μοντέλα παραγωγής, αλλά θα λειτουργεί ως εκκολαπτήριο ιδεών για τον όμιλο. Η εταιρεία θα εντοπίζει σε όλο τον κόσμο νέες ιδέες προϊόντων που συνδέονται με την Τεχνητή Νοημοσύνη. Στη συνέχεια, το AI Lab θα αναπτύσσει τις ιδιαίτερα υποσχόμενες ιδέες σε συνεργασία με εταίρους, όταν θα υπάρχει η ανάγκη, για την παραγωγή αρχικών πρωτοτύπων. Θα διαθέτει μια ομάδα ειδικών στην Τεχνητή Νοημοσύνη και θα συνεργάζεται στενά με όλες τις μάρκες. Υψηλά ιστάμενα στελέχη των ομάδων των μαρκών του Ομίλου θα αποτελούν το εποπτικό συμβούλιο.

Δείτε ακόμη: Αυτό είναι το νέο Volkswagen Golf – Έχει και ChatGPT

Το εργαστήριο θα έχει ολιγομελής αλλά ισχυρή οργάνωση, με τον Carsten Helbing να αναλαμβάνει τη θέση του CEO και την Carmen Schmidt τη θέση του CLO & CBO. Αναγνωρισμένοι ειδικοί στην Τεχνητή Νοημοσύνη θα είναι υπεύθυνοι για τις τεχνικές λειτουργίες της διοίκησης. Το Εποπτικό Συμβούλιο θα αποτελείται από μέλη των ΔΣ των μαρκών Volkswagen, Audi και Porsche.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...