Νέο εργοστάσιο Tesla: Θα παράγει μόνη της το λίθιο που χρειάζεται

Η Tesla πλέον δε θα παράγει μόνο ηλεκτρικά αυτοκίνητα, αλλά και το λίθιο που απαιτείται για τις μπαταρίες που τοποθετεί στα μοντέλα της. Γι’ αυτό το σκοπό φτιάχνει ένα νέο εργοστάσιο.

  • -
  • -

Η Tesla ανακοίνωσε επίσημα ότι θα προχωρήσει στη δημιουργία εγκατάστασης για επεξεργασία λιθίου, με το εργοστάσιο που θα κατασκευαστεί να βρίσκεται λίγο έξω από την πόλη Corpus Christi του Τέξας. Η νέα εγκατάσταση θα παράγει αρκετό λίθιο για μπαταρίες, έτσι ώστε να μπορεί να υποστηρίξει την παραγωγή ενός εκατομμυρίου ηλεκτρικών αυτοκινήτων ετησίως, γεγονός που αποτελεί μέρος του στόχου της εταιρείας να γίνει ο κορυφαίος παραγωγός βιώσιμης ενέργειας στον κόσμο.

Η αυτοκινητοβιομηχανία σχεδιάζει να επενδύσει 365 εκατομμύρια δολάρια στο εργοστάσιο λιθίου, το οποίο θα απασχολεί περίπου 165 άτομα, ενώ θα δημιουργήσει επιπλέον 250 θέσεις εργασίας κατά την κατασκευή του, η οποία θα διαρκέσει δύο χρόνια. Το νέο εργοστάσιο αναμένεται να παράγει υδροξείδιο του λιθίου, το οποίο θα χρησιμοποιείται για την υποστήριξη της παραγωγής κυψελών μπαταρίας της εταιρείας στο Gigafactory Texas στο Όστιν.

https://cdn.gcdata.gr/data/photos/df523321ff8cf15a51aa08aa85aff835.jpg

Παραγωγή λιθίου που θα φτάνει για 1 εκατ. αυτοκίνητα ανά έτος

Ο διευθύνων σύμβουλος της Tesla, Elon Musk, δήλωσε κατά τη διάρκεια της τελετής θεμελίωσης ότι το εργοστάσιο θα παράγει αρκετό λίθιο για την κατασκευή ενός εκατομμυρίου ηλεκτρικών οχημάτων ετησίως. Ο Musk έχει αναφερθεί στο παρελθόν στη διύλιση λιθίου ως «άδεια για να τυπώσεις χρήμα» (με την έννοια ότι πρόκειται για δραστηριότητα που έχει εξασφαλισμένη κερδοφορία) και έχει ενθαρρύνει και άλλες εταιρείες να εμπλακούν.

Δείτε ακόμα: Ανατροπή με την παραγωγή λιθίου: Τελικά μας περισσεύει!

Το νέο εργοστάσιο της Tesla θα χρησιμοποιεί μια πρωτοποριακή τεχνολογία παραγωγής για να κάνει τη διαδικασία πιο αποτελεσματική. Αν και η εταιρεία δεν έδωσε πολλές λεπτομέρειες σχετικά με την τεχνολογία, ισχυρίζεται ότι εξαλείφει αρκετά στάδια της διαδικασίας και μειώνει τα απόβλητα. Η Tesla σχεδιάζει επίσης να χρησιμοποιήσει στο εργοστάσιο τόσο εισαγόμενο μετάλλευμα λιθίου, όσο και λίθιο από ανακυκλωμένες μπαταρίες.

https://cdn.gcdata.gr/data/photos/e67e1d3b61eeab286342c20cdcd2be66.jpg

Tesla: Κατασκευαστής μπαταριών, όχι μόνο αυτοκινήτων

Η κίνηση προς την κατεύθυνση της κατασκευής ενός νέου διυλιστηρίου λιθίου είναι σημαντική για την Tesla, καθώς στοχεύει να γίνει ένας καθετοποιημένος κατασκευαστής μπαταριών. Η εταιρεία έχει επικεντρωθεί στην ανάπτυξη της παραγωγικής της ικανότητας κατασκευής μπαταριών για να υποστηρίξει την ταχέως αναπτυσσόμενη παραγωγή ηλεκτρικών οχημάτων.

Αυτό το νέο εργοστάσιο θα επιτρέψει στην Tesla να ελέγχει την αλυσίδα εφοδιασμού της από τις πρώτες ύλες έως το τελικό προϊόν. Αυτή η προσέγγιση θα βοηθήσει την εταιρεία να διαχειριστεί το κόστος και να εξασφαλίσει σταθερή προμήθεια λιθίου, το οποίο είναι ζωτικής σημασίας για την παραγωγή μπαταριών της.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...