Toyota: Νέας τεχνολογίας μπαταρίες για ηλεκτρικά

Μπαταρίες υψηλής απόδοσης σε στερεά μορφή

  • -
  • -

Ένα από τα σημαντικότερα θέματα που αυτή τη στιγμή απασχολούν τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα αφορά τις μπαταρίες. Από αυτές εξαρτάται εν πολλοίς η επιτυχία που θα έχει η ηλεκτροκίνηση στο μέλλον. Η Toyota παρουσίασε μια νέου τύπου μπαταρία η οποία είναι σε στερεά μορφή και έχει μεγαλύτερη χωρητικότητα και απόδοση από αυτές των ιόντων λιθίου που χρησιμοποιούνται στην πλειονότητα των περιπτώσεων. Τα προβλήματα των συγκεκριμένων μπαταριών σχετίζονται με τον ηλεκτρολύτη ο οποίος είναι σε υγρή κατάσταση και ιδιαίτερα ασταθής στις υψηλές θερμοκρασίες, ενώ χάνουν σταδιακά τα χαρακτηριστικά λειτουργίας τους με την πάροδο του χρόνου.

Η νέα πατέντα των μπαταριών που λανσάρει η Toyota υπερνικά ένα χρόνιο πρόβλημα που είχαν οι μπαταρίες ξηρού τύπου. Χρησιμοποιώντας μια κεραμική επίστρωση στο θετικό ηλεκτρόδιο αποτρέπεται η δημιουργία στρώματος υλικού λόγω της χημικής αντίδρασης που έχει σαν αποτέλεσμα την αύξηση της εσωτερικής αντίστασης της μπαταρίας και τη μείωση της απόδοσή της.

Τέσσερα σετ από φύλλα υλικών που παίζουν το ρόλο θετικού πόλου, ηλεκτρολύτη και αρνητικού πόλου, είναι τυλιγμένα δημιουργώντας μία κυψέλη μπαταρίας η οποία έχει τάση 4x 3,6 Volt. Οι συστοιχίες της  νέας μπαταρίας μπορούν να λειτουργήσουν ακόμη και σε θερμοκρασίες 100 βαθμών Κελσίου, πράγμα που ήταν αδύνατον για τις μπαταρίες ιόντων λιθίου καθώς θα «έβραζε» ο ηλεκτρολύτης στο εσωτερικό τους.

 

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...