Μπορείς να χακάρεις ένα Tesla; Δώρο το αυτοκίνητο και 600.000 $

Όποιος θεωρεί πως έχει τις ικανότητες, μπορεί να τα βάλει με το λογισμικό της Tesla. Αν κερδίσει θα πάρει ως δώρο ένα από τα αυτοκίνητα και τόσα χρήματα που θα λύσει το οικονομικό του πρόβλημα.

  • -
  • -

Για ακόμη μια χρονιά, η Tesla λαμβάνει μέρος στον φημισμένο διαγωνισμό Pwn2Own, ο οποίος φέτος θα διεξαχθεί εκ νέου στο Βανκούβερ του Κανάδα, στις 22-24 Μαρτίου. Φυσικά, υπάρχει και η δυνατότητα εξ αποστάσεως συμμετοχής μέσω της ηλεκτρονικής σελίδας.

tesla

Στον θεσμό, ο οποίος αφορά crackers και hackers και θεωρείται ο πιο απαιτητικός και δύσκολος παγκοσμίως, συμμετέχουν ορισμένες από τις κορυφαίες εταιρείες, οι οποίες επιθυμούν να ανακαλύψουν τα τρωτά σημεία των λογισμικών τους. Ανάμεσά τους είναι και η Tesla, με την αμερικανική αυτοκινητοβιομηχανία να προκαλεί τους διαγωνιζόμενους να «σπάσουν» τα ηλεκτρονικά συστήματα και το Autopilot των Model 3 και Model S.

Η Tesla δίνει το μεγαλύτερο έπαθλο στην ιστορία

Η Tesla προσφέρει το μεγαλύτερο έπαθλο στην ιστορία του διαγωνισμού Pwn2Own, ζητώντας από τους crackers και hackers να παραβιάσουν αν μπορούν τα συστήματά της. Οι ενδιαφερόμενοι, καλούνται να χακάρουν είτε το Model 3 (βασισμένο σε Intel ή Ryzen), είτε το Model S (βασισμένο σε Ryzen). Όποιος καταφέρει να «σπάσει» το σύστημα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας του οχήματος ή το Autopilot, χακάροντας το VCSEC και το Gateway, τότε θα λάβει ως δώρο το αυτοκίνητο αλλά και το ποσό των 600.000 δολαρίων.

tesla

Ως μια από τις καλύτερες μάρκες αυτοκινήτων όσον αφορά στο λογισμικό – είναι η πρώτη που χρησιμοποίησε over-the-air ενημερώσεις στα μοντέλα της – η Tesla θέλει να τεστάρει τα συστήματά της και να τα κάνει όσο το δυνατόν πιο ασφαλή. Ο διαγωνισμός αποτελεί μια πρόκληση και για την ίδια, αφού όποιος καταφέρει να τα χακάρει, θα της δώσει την ευκαιρία να εντοπίσει τυχόν κενά ασφαλείας και να τα βελτιώσει.

tesla

Διαβάστε επίσης: Φτηνότερα μέχρι και 9.000 € στην Ελλάδα τα Tesla!

Τέλος, να σημειώσουμε πως, στον φετινό διαγωνισμό Pwn2Own υπάρχουν 7 κατηγορίες (Virtualization, Web Browser, Enterprise Applications, Server, Local Escalation of Privilege, Enterprise Communications και Automotive), με τα συνολικά έπαθλα να αγγίζουν το 1.000.000 δολάρια.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...