Επίσημο: Οι νέες Mercedes βρίσκουν θέση και παρκάρουν μόνες τους!

Μάλιστα, το νέο σύστημα έλαβε επίσημη έγκριση για εμπορική χρήση στη Γερμανία!

  • -
  • -

Η αυτόνομη οδήγηση είναι μέχρι και σήμερα στο προσκήνιο, με τις απόψεις να διίστανται κατά πόσο είναι ασφαλής. Η Mercedes-Benz αποκαλύπτει μία νέα τεχνολογία, και συγκεκριμένα το αυτόνομο σύστημα στάθμευσης χωρίς την παρουσία οδηγού! Μάλιστα, η συγκεκριμένη τεχνολογία πήρε τη σχετική έγκριση και μπορεί να χρησιμοποιηθεί στη Γερμανία. Σύντομα, ορισμένες εκδόσεις των S-Class και EQS θα είναι εξοπλισμένες με το Intelligent Park Pilot, το οποίο θα μπορεί αρχικά να χρησιμοποιείται στο πάρκινγκ P6 του αεροδρομίου της Στουτγκάρδης, το οποίο και θα είναι το πρώτο που θα επιτρέψει τη χρήση του συστήματος στάθμευσης χωρίς οδηγό.

Δείτε ακόμη: Δοκιμάζουμε τη Mercedes-Benz EQS 580 4MATIC

H Mercedes-Benz συνεργάζεται ήδη στενά με την Bosch για την εξέλιξη της αυτόνομης οδήγησης με δεδομένο πως η εξέλιξη της παίζει ουσιαστικό ρόλο στην κινητικότητα του μέλλοντος. Μέχρι τότε, το αυτόνομο σύστημα στάθμευσης σηματοδοτεί μία νέα καινοτομία. Η διαδικασία είναι απλή. Το αυτοκίνητο εισέρχεται στο χώρο του πάρκινγκ, ο οδηγός αποβιβάζεται από το όχημα και εκείνο με τη σειρά του παρκάρει αυτόματα χωρίς τη φυσική του παρουσία σε προκρατημένη θέση στάθμευσης, την οποία και έχει κρατήσει ο χρήσης μέσω εφαρμογής από το κινητό του. Μάλιστα, όταν ο οδηγός χρειαστεί το αυτοκίνητο, εκείνο με τη σειρά του επιστρέφει στο προκαθορισμένο σημείο παραλαβής ακριβώς με τον ίδιο τρόπο.

Δείτε ακόμη: Τι σημαίνει και πως εξελίχθηκε το σήμα της Mercedes-Benz

Αυτή η διαδικασία βασίζεται στην αλληλεπίδραση μεταξύ της έξυπνης υποδομής που παρέχεται από τη Bosch και εγκαθίσταται στο χώρο του πάρκινγκ και της αυτοκινητιστικής τεχνολογίας που διαθέτει η Mercedes-Benz. Οι αισθητήρες της Bosch στο χώρο του πάρκινγκ παρακολουθούν τον διάδρομο οδήγησης και το περιβάλλον του, παρέχοντας τις απαραίτητες πληροφορίες για την καθοδήγηση του οχήματος. Με αυτόν τον τρόπο, τα οχήματα μπορούν ακόμη και να οδηγούν μόνα τους σε ράμπες για να μετακινούνται μεταξύ ορόφων σε ένα πολυόροφο πάρκινγκ. Εάν οι αισθητήρες ανιχνεύσουν ένα εμπόδιο, το όχημα φρενάρει και σταματά με ασφάλεια. Μόνο όταν η διαδρομή είναι καθαρή, συνεχίζει την πορεία του.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...