Τι συμβολίζει το σήμα της Mercedes-Benz; Πώς ήταν αρχικά;

Το σήμα της Mercedes-Benz είναι από τα πιο αναγνωρίσιμα στην παγκόσμια αυτοκίνηση. Γνωρίζεις τι συμβολίζει και πόσο έχει αλλάξει στο πέρασμα των χρόνων;

  • -
  • -

Το αστέρι ως σύμβολο καθιερώνει στη συνείδησή μας κάτι ξεχωριστό, λαμπερό και πλούσιο σε ουσία. Η Mercedes-Benz χρησιμοποιεί το αστέρι ως σήμα της για πάνω από 100 χρόνια και σίγουρα, υπάρχει εξήγηση πίσω από αυτή την απόφαση. Οι τρεις «μύτες» του αστεριού αναφέρονται στο έδαφος, τον αέρα και τη θάλασσα, τρία περιβάλλοντα τα οποία η εταιρεία ήθελε να κατακτήσει με τους κινητήρες της, τον καιρό της ίδρυσής της.

Η γερμανική μάρκα κατάφερε να γιγαντωθεί μέσα στα επόμενα χρόνια και να συνδέσει άρρηκτα το όνομά της με την ποιότητα, την πολυτέλεια, την ασφάλεια, την καινοτομία, την τεχνολογία και πολλά, πολλά ακόμη. Ο συμβολισμός του αστεριού ταιριάζει ιδανικά σε όλες τις αξίες που πρεσβεύει η Mercedes, για αυτό και παρέμεινε στο σήμα της από το 1916 όπου και πρωτοπαρουσιάστηκε, μέχρι και σήμερα.

Δείτε ακόμη: Τι σημαίνουν τα ονόματα των μοντέλων της Mercedes;

Είναι χαρακτηριστικό, ότι μόνο τα πρώτα δύο σήματα της Mercedes δεν είχαν πουθενά το αστέρι. Στη συνέχεια, το επίσημο έμβλημα της μάρκας χτιζόταν γύρω από αυτό, ενώ σήμερα έχει απομείνει ουσιαστικά μόνο του, συνοδευόμενο από το όνομα γραμμένο από κάτω. Οι περισσότεροι, θυμόμαστε και το σήμα με το αστέρι και τις δάφνες, σε ασημί και γαλάζιο χρώμα. Χρησιμοποιείται ακόμη και σήμερα σε ασπρόμαυρο, αλλά σε διακριτικό σημείο του καπό και όχι ως το κύριο σήμα.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...