Continental: Εγγύηση ασφάλειας στο δρόμο

Με καινοτομίες στο σχεδιασμό και την κατασκευή ελαστικών, ατελείωτες ώρες δοκιμών και συνεχή εξέλιξη νέων συστημάτων ασφαλείας η Continental είναι ο αδιαμφισβήτητος ηγέτης στην οδική ασφάλεια.

  • -
  • -

Η Continental, ένα ιστορικό όνομα στον χώρο των ελαστικών - και όχι μόνο - αποτελεί διαχρονικά μια ηγετική μορφή στην οδική ασφάλεια. Η πολυεθνική εταιρεία που ιδρύθηκε στο Ανόβερο το 1871, θέτει εδώ και δεκαετίες τα θεμέλια για ασφαλέστερες μετακινήσεις. Παραμένει προσηλωμένη στον στόχο της για μηδενικά τροχαία ατυχήματα μέσω της βελτίωσης της ενεργητικής ασφάλειας, συμμετέχοντας στην καμπάνια Stop the Crash του ανεξάρτητου οργανισμού Global NCAP.

Οι εξαντλητικές δοκιμές εξέλιξης της Continental

Τα ελαστικά είναι το μοναδικό σημείο επαφής του αυτοκινήτου με το οδόστρωμα, κάτι που αποδεικνύει τη σημασία τους. Ως κορυφαίος κατασκευαστής premium ελαστικών, η Continental δαπανά ατελείωτες ώρες δοκιμών εξέλιξης στη δική της πίστα δοκιμών, το Contidrom, το οποίο λειτουργεί εδώ και 55 χρόνια στη Γερμανία. Πάνω από 1,5 εκατομμύριο ελαστικά έχουν δοκιμαστεί στα όρια στις πίστες της Continental από το 1967 έως σήμερα, προσομοιώνοντας με τον καλύτερο τρόπο όλες τις συνθήκες που μπορεί να χρειαστεί να αντιμετωπίσουν στο δρόμο - ακόμα και τις πιο ακραίες.

Από την οβάλ πίστα υψηλών ταχυτήτων, στα ειδικά διαμορφωμένα τμήματα για δοκιμές κρατήματος σε βρεγμένο και στεγνό οδόστρωμα, αλλά και στις εκτός δρόμου διαδρομές όπου εξελίσσονται ειδικά ελαστικά για SUV και 4x4, οι εγκαταστάσεις του Contidromκαλύπτουν ένα τεράστιο εύρος σεναρίων χρήσης. Οι έμπειροι τεχνικοί της εταιρείας πραγματοποιούν πάνω από 100.000 δοκιμές φρεναρίσματος κάθε χρόνο σε στεγνό, βρεγμένο, αλλά και παγωμένο δρόμο, σε άσφαλτο με διάφορους συντελεστές τριβής. Με αυτό τον τρόπο εξασφαλίζουν πως τα ελαστικά Continental που φτάνουν στην παραγωγή είναι έτοιμα να ανταποκριθούν σε κάθε πρόκληση που θα βρεθεί στο δρόμο τους.

Η ασφαλέστερη και πιο δημοφιλής επιλογή

Δεν είναι τυχαίο ότι δεκάδες κατασκευαστές αυτοκινήτων επιλέγουν την Continental για τα ελαστικά πρώτης τοποθέτησης στα μοντέλα τους, καθώς αυτά ικανοποιούν τις αυστηρότερες προδιαγραφές ασφαλείας, αντοχής και επιδόσεων. Ενδεικτικά, περίπου 1 στα 3 νέα αυτοκίνητα που κυκλοφορούν στην Ευρώπη έρχεται με ελαστικά Continental. Επιπλέον, εκτός από τις αυτοκινητοβιομηχανίες, εκατομμύρια ικανοποιημένοι πελάτες επιλέγουν επανειλημμένα τα ελαστικά Continental για τα ιδιωτικά ή εταιρικά τους οχήματα, καθώς γνωρίζουν πως μπορούν να βασιστούν σε αυτά για την ασφάλεια των ίδιων και των οικογενειών τους. Και βέβαια η γκάμα της Continental περιλαμβάνει λύσεις για οτιδήποτε κινείται: επαγγελματικά οχήματα, γεωργικό εξοπλισμό κ.ά.

Σήμερα, τα ηλεκτρικά και υβριδικά αυτοκίνητα έχουν πολύ αυξημένες απαιτήσεις από τα ελαστικά τους. Πρέπει να συνδυάζουν χαμηλή αντίσταση κύλισης για υψηλότερη αυτονομία και μειωμένη κατανάλωση ενέργειας, αντοχή στο αυξημένο βάρος του οχήματος και τα υψηλά επίπεδα ροπής του ηλεκτροκινητήρα, καθώς και τη διαχρονική ανάγκη για κορυφαίο κράτημα και μικρή απόσταση φρεναρίσματος σε όλες τις συνθήκες. Χάρη σε δεκάδες καινοτομίες στο σχεδιασμό και την κατασκευή των ελαστικών της, η Continental κατάφερε να απαντήσει σε αυτή την ανάγκη, διασφαλίζοντας τη μέγιστη απόδοση σε όλους τους επιμέρους τομείς. Μεταξύ άλλων, τα Continental EcoContact 6 είναι η επιλογή της Volkswagen για το ID.3 αλλά και της Tesla για όλα τα μοντέλα της.

Τεχνολογίες του σήμερα και του αύριο

Η ομάδα επιστημόνων και μηχανικών της Continental μπορεί να αισθάνεται περήφανη για τις καινοτομίες που ενσωματώνουν τα ελαστικά της. Παρόλα αυτά δεν επαναπαύονται, αποδεικνύοντας πως για να παραμείνεις στην κορυφή πρέπει να σκέφτεσαι και να λειτουργείς αναζητώντας πάντα την επόμενη καινοτομία. Έτσι, με το βλέμμα στραμμένο στο μέλλον, η Continental ετοιμάζει νέες τεχνολογίες που θα βελτιώσουν ακόμα περισσότερο την ενεργητική ασφάλεια των οχημάτων, φέρνοντας παράλληλα και άλλα, σημαντικά οφέλη.

Ανάμεσα σε αυτές είναι τα έξυπνα ελαστικά ContiSense, με ενσωματωμένους αισθητήρες που τους επιτρέπουν να ενημερώνουν τον οδηγό όταν χρειάζονται συντήρηση ή επισκευή, ή όταν δεν βρίσκονται στη βέλτιστη κατάσταση λειτουργίας. Έτσι εξοικονομούν πόρους, χρόνο και χρήμα σε ιδιώτες και σε στόλους οχημάτων. Αντίστοιχα, η τεχνολογία PressureProof εξασφαλίζει πως η πίεση αέρα διατηρείται συνεχώς στο ιδανικό εύρος μέσω ενός ενεργού συστήματος ρύθμισης στο εσωτερικό του τροχού, που εκμεταλλεύεται τις φυγόκεντρες δυνάμεις. Έτσι εξασφαλίζεται η σωστή συμπεριφορά του οχήματος, αλλά και η μείωση των ρύπων και της κατανάλωσης. Τέλος, η τεχνολογία ContiAdapt επιτρέπει μεταβλητό μέγεθος πέλματος για μέγιστη ασφάλεια και άνεση, ανάλογα με τις εκάστοτε συνθήκες.

Όχι μόνο ελαστικά: Καινοτομίες Continental σε δεκάδες τομείς

Σήμερα, η Continental απασχολεί περισσότερους από 244.000 εργαζόμενους σε 61 χώρες, Πέρα από τον τομέα των ελαστικών, πολλοί εργάζονται στην ανάπτυξη φρένων, συστημάτων για κινητήρες και σασί, ηλεκτρονικών, αλλά και στους ιδιαίτερα επίκαιρους τομείς των ηλεκτρονικών συστημάτων υποβοήθησης της οδήγησης και των συστημάτων infotainment, στοιχεία που εξοπλίζουν πλέον κάθε σύγχρονο αυτοκίνητο. Με αυτό τον τρόπο, η Continental συμβάλλει ενεργά στην εξέλιξη της αυτοκίνησης για ένα καλύτερο αύριο, κάνοντας τα οχήματα ασφαλέστερα, καθαρότερα, πιο έξυπνα και πιο προσιτά για όλους.

Αναβαθμίστε την ασφάλεια και του δικού σας αυτοκινήτου με τα λάστιχα της Continental

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...