Audi – Εξελίσσει τον ήχο των ηλεκτρικών

Για τα μελλοντικά της μοντέλα

  • -
  • -

Η παρουσία των ηλεκτροκίνητων μοντέλων που έχουν αρχίσει να κάνουν σιγά-σιγά την εμφάνιση τους, στην γκάμα ολοένα και περισσότερων κατασκευαστών. Τα χαμηλά επίπεδα θορύβου που παράγουν, θέτουν προβλήματα ασφάλειας για τους πεζούς και τους υπόλοιπους οδηγούς στο δρόμο.

Πολλοί κατασκευαστές έχουν ήδη μπει στην διαδικασία να δημιουργήσουν τεχνητό ήχο για μοντέλα τους, αφού στις Η.Π.Α και την Ιαπωνία, υπάρχουν ήδη νόμοι, που καθορίζουν το ύψος της στάθμης θορύβου που θα πρέπει να εκπέμπει ένα ηλεκτρικά κινούμενο τετράτροχο.

Η Audi είναι η τελευταία εταιρεία που μπαίνει στο club των ηλεκτροκίνητων. Οι Γερμανοί εξελίσσουν την ηχητική υπόσταση, των μελλοντικών ηλεκτροκίνητων μοντέλων τους. Η τελική απόφαση δεν έχει ακόμα ληφθεί, ενώ εξετάζονται περιπτώσεις από τον ήχο ενός V8 μέχρι το χαρακτηριστικό σφύριγμα ενός turbo κινητήρα. Οι άνθρωποι της Audi, θέλουν να δημιουργήσουν ένα ξεχωριστό ήχο, ο οποίος στο μέλλον, θα γίνει χαρακτηριστικός των ηλεκτρικών Audi του μέλλοντος. Παράλληλα, σύμφωνα με δηλώσεις ανθρώπων της γερμανικής εταιρείας, οι απαιτήσεις είναι για έναν ξεχωριστό και εκκεντρικό ήχο, που θα εκφράζει τη φιλοσοφία της εταιρείας Χαρακτηριστικό παράδειγμα, είναι ο ήχος του Audi RSQ στην ταινία “I, Robot”.

 

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...