Αυτό είναι το επόμενο τιμόνι της Hyundai

Αναδιπλώνεται, μπορεί να συνδεθεί με άλλες τεχνολογίες και να αποθηκευτεί μέσα στο ταμπλό

  • -
  • -

Η Hyundai παρουσίασε ένα προηγμένο τεχνολογικά τιμόνι, το οποίο αφορά κατά κύριο λόγο τα μελλοντικά αυτόνομα αυτοκίνητα. Εξελίχθηκε από την Hyundai Mobis, τον επίσημο προμηθευτή ανταλλακτικών της κορεατικής φίρμας και πρόκειται για ότι πιο πρωτοποριακό έχουμε δει το τελευταίο διάστημα.

Μάλιστα, η εταιρεία έχει ήδη καταθέσει το δίπλωμα ευρεσιτεχνίας ώστε να κατοχυρώσει τα δικαιώματα χρήσης της πατέντας.

hyundai wheel2

Το καινοτόμο τιμόνι είναι εξαιρετικά ανθεκτικό και αξιόπιστο όπως υποστηρίζει η Hyundai. Μετακινείται εμπρός – πίσω κατά 25 εκατοστά ώστε οποιοσδήποτε οδηγός – ανεξάρτητα τον σωματότυπο- να μπορεί να το φέρει στα μέτρα του. Σε περίπτωση που επιθυμεί να κινηθεί τελείως αυτόνομα και να ελευθερώσει επιπλέον χώρο στην καμπίνα, τότε το αποθηκεύει μέσα στο ταμπλό χάρη σε μια συρόμενη ράγα.

Μια ηλεκτρονική μονάδα ECU που αποτελείται από νέας γενιάς αισθητήρες και συνδυάζεται με τις κάμερες, τα ραντάρ και το LiDAR του οχήματος, φροντίζει ώστε το όχημα να κινείται με ασφάλεια και να στρίβει, ακόμη κι αν το τιμόνι έχει αναδιπλωθεί.

hyundai wheel3

Επίσης, η δυνατότητα σύνδεσης με άλλες ηλεκτρονικές τεχνολογίες ελέγχου της διεύθυνσης, παρέχει καλύτερη πληροφόρηση και μειώνει τελείως τους κραδασμούς που φθάνουν στα χέρια του οδηγού.

Η εξέλιξη του τιμονιού θα συνεχιστεί μέχρι να τελειοποιηθεί πλήρως. Στόχος του ομίλου είναι να το χρησιμοποιήσει στα επόμενα μοντέλα των Hyundai και KIA που εξοπλίζονται με σύστημα αυτόνομης οδήγησης.

 

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...