Μάθε τα πάντα για το πλαίσιο της νέας Mercedes-Benz SL που δημιουργήθηκε από λευκό χαρτί

Με βάρος που βρίσκεται αρκετά κάτω από τα 300 κιλά χάρη στην προηγμένη σχεδίαση

  • -
  • -

Η νέα Mercedes-Benz SL που αναμένεται να παρουσιαστεί μέσα στο προσεχές διάστημα, έχει δημιουργηθεί από το μηδέν ως ένα ολοκληρωτικά καινούργιο αυτοκίνητο. Χρησιμοποιεί ένα πλήρως ανασχεδιασμένο πλαίσιο, το οποίο φτιάχτηκε με στόχο να είναι όσο πιο ελαφρύ και άκαμπτο γίνεται, συνδυάζοντας τεχνικές κατασκευής και υλικά που εξελίσσονται εδώ και πολλά χρόνια.

Η Mercedes-Benz, έχοντας ως μέτρο σύγκρισης την GT Roadster, βελτίωσε την εγκάρσια ακαμψία κατά 50%, την διαμήκης ακαμψία κατά 40% και την στρεπτική κατά 18%. Αδιαμφησβήτητα πρόκειται για εντυπωσιακά νούμερα, με τα οποία μας βομβαρδίζουν οι κατασκευαστές κάθε φορά που βγάζουν ένα νέο μοντέλο. Πως όμως επιτυγχάνονται;

ΔΕΣ ΤΗΝ ΝΕΑ MERCEDES-BENZ SL ΣΕ ΧΕΙΜΕΡΙΝΕΣ ΔΟΚΙΜΕΣ ΕΞΕΛΙΞΗΣ

Η SL χρησιμοποιεί ένα μείγμα από αλουμίνιο, ατσάλι, μαγνήσιο, ανθρακόνημα και υαλοβάμβακα, τα οποία συνδυάζονται μεταξύ τους μέσω διαφόρων μεθόδων. Μία από αυτές είναι η συγκόλληση MIG (metal inert gas), η οποία χρησιμοποιείται συνήθως στο ατσάλι και το αλουμίνιο, ενώ μια πιο μοντέρνα μέθοδος είναι η συγκόλληση με χρήση λέιζερ. Αυτή πραγματοποιείται από ρομπότ για να επιτευχθεί η μέγιστη δυνατή ακρίβεια.

Εκτός από τα υλικά και τις μεθόδους μείξης τους, για να καταφέρουν οι μηχανικοί της Mercedes-Benz να δημιουργήσουν ένα προηγμένο, μοντέρνο πλαίσιο σαν αυτό, πρέπει να εργάζονται σε άκρως ελεγχόμενα πλαίσια, με το περιθώριο λάθους να περιορίζεται κάτω από το χιλιοστό. Αν και απέχει κυριολεκτικά έτη φωτός κατασκευαστικά από τον πρόγονο του, την Mercedes SL του 1952, ο στόχος παρέμεινε κοινός, με τα δύο μοντέλα να αποτελούν ένα από τα καλύτερα παραδείγματα εξέλιξης της αρχιτεκτονικής αλλά και των τεχνολογιών.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...