Hankook Ventus S1 evo3: Ο σπορ χαρακτήρας συναντά την πολυτέλεια στην οδήγηση

Αραμίδιο: Τo συστατικό που επιτρέπει στο κορυφαίο ελαστικό της Hankook να προσφέρει μια πρωτόγνωρη οδηγική εμπειρία

  • -
  • -

Ποιο είναι το βασικότερο συστατικό της συνταγής για την τέλεια οδηγική εμπειρία; Τα ελαστικά, φυσικά. Σε κάθε αυτοκίνητο, αυτά αναλαμβάνουν να το κρατήσουν στο δρόμο είτε αυτό επιταχύνει, είτε επιβραδύνει, είτε στρίβει με υψηλή ταχύτητα, είτε περνά πάνω από ανωμαλίες. Ειδικά σε ένα πολυτελές όχημα υψηλών επιδόσεων, τα ελαστικά πρέπει να συνδυάζουν κορυφαίο επίπεδο κρατήματος, ασφάλειας αλλά και άνεσης. Φυσικά, δεν είναι εύκολο. Δεν μπορούν όλα τα ελαστικά να προσφέρουν εξαιρετικό χειρισμό στην οδήγηση, μικρές αποστάσεις ακινητοποίησης αλλά και αθόρυβη κύλιση, όπως το Ventus S1 evo3 της Hankook.

Και πώς το καταφέρνει αυτό; Το μυστικό βρίσκεται στην κατασκευή του και πιο συγκεκριμένα στον σκελετό υβριδικής τεχνολογίας με αραμίδιο, ο οποίος ενισχύει τη σταθερότητα ελαχιστοποιώντας την επίδραση από την ανομοιόμορφη κατανομή φορτίων και βελτιστοποιεί τον χειρισμό στις στροφές. Ειδικότερα, το αραμίδιο (ή Kevlar) είναι μια πολύ ισχυρή ίνα που έχει εξαιρετικές αντοχές και μηχανικές ιδιότητες. Χρησιμοποιείται στην κατασκευή στρατιωτικών υλικών, στις στολές πυροσβεστών, σε αλεξίσφαιρα γιλέκα, αλλά και σε αγωνιστικά σκάφη, αυτοκίνητα και αεροσκάφη.

Στο Hankook Ventus S1 evo3 το αραμίδιο έχει σημαντικό ρόλο: αποτρέπει την παραμόρφωση του πέλματος κατά την οδήγηση σε υψηλές ταχύτητες (έως και πάνω από 300 km/h) και βοηθάει στην εξουδετέρωση των εγκάρσιων δυνάμεων που δημιουργούνται κατά την αλλαγή κατεύθυνσης. Παράλληλα, η ειδική σύνθεση της γόμας με την πιο εξελιγμένη μορφή συνθετικού πυριτίου, χαρίζει κορυφαία χαρακτηριστικά στην κύλιση του ελαστικού ακόμα και σε φθαρμένο οδόστρωμα.

Η καινοτόμος μίξη των συστατικών της γόμας εξασφαλίζει υψηλές επιδόσεις και αυξημένη διάρκεια ζωής του ελαστικού. Σημαντικό ρόλο έχει ακόμη ο σχεδιασμός των 4 καναλιών στο πέλμα του ελαστικού με τα αλληλοσυνδεόμενα αυλάκια στις άκρες, που προσφέρει αυξημένη πρόσφυση και προστασία από την υδρολίσθηση, τόσο στην ευθεία όσο και στις στροφές.

Έτσι, το Hankook Ventus S1 evo3 διακρίνεται για τον εξαιρετικό χειρισμό και ακρίβεια στην οδήγηση, την άμεση ανταπόκριση στο φρενάρισμα που μειώνει την απόσταση ακινητοποίησης ακόμη και σε βρεγμένο οδόστρωμα, την άνετη και αθόρυβη κύλιση χάρη στην ασύμμετρη χάραξη του πέλματος, καθώς επίσης την υψηλή αντοχή στο χρόνο και τη χρήση. Γι’ αυτό άλλωστε αποτελεί επιλογή πρώτης τοποθέτησης σε πολυτελή μοντέλα υψηλών επιδόσεων και SUV premium κατασκευαστών, όπως οι Audi, BMW, Mercedes-Benz και Porsche! Θα το βρείτε διαθέσιμο σε διαστάσεις τροχών από 17’’ έως 22’’.

Δείτε περισσότερα για την κατασκευή, την απόδοση και τις επιδόσεις του Hankook Ventus S1 evo3 στο παρακάτω video.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...