Σύστημα Multi Collision Braking για το νέο Kia Sorento

Αποτρέπει τις πολλαπλές συγκρούσεις σε περίπτωση ατυχήματος

  • -
  • -

Το 4ης γενιάς Sorento είναι το πρώτο Kia που έχει στάνταρ σε όλες τις εκδόσεις το Multi-Collision Braking (MCB), το σύστημα που ενεργοποιεί αυτόματα τα φρένα ώστε να αποφευχθεί το φαινόμενο της «καραμπόλας». Το μεσαίο SUV αναμένεται έτσι να πάρει επιπλέον βαθμούς από το Euro NCAP, καθώς η παρουσία του συγκεκριμένου συστήματος αξιολογείται θετικά από τον ανεξάρτητο οργανισμό. Έρευνες έχουν δείξει ότι ένα αυτοκίνητο εξοπλισμένο με το MCB εμφανίζει 8% λιγότερους θανάτους και 4% μειωμένους σοβαρούς τραυματισμούς.


Μέσα στα Sorento που εφοδιάζονται με το MCB είναι και το plug-in υβριδικό, το οποίο θα λανσαριστεί στην Ευρώπη στις αρχές του 2021. Το σύστημα έχει σχεδιαστεί ώστε να αποτρέπει ή να περιορίζει τις συνέπειες από δευτερεύουσες συγκρούσεις, όταν π.χ. έχει δεχτεί δυνατό χτύπημα από πίσω. Το MCB ενεργοποιείται αυτόματα μόλις ανοίξουν οι αερόσακοι και υπολογίζοντας την ταχύτητα του οχήματος και την κατεύθυνσή του. Το ESC επεμβαίνει, φρενάροντας το αυτοκίνητο ώστε αυτό να ακινητοποιηθεί ελεγχόμενα.

Το Multi-Collision Braking δεν είναι ενεργό άνω των 140 km/h, καθώς επέμβαση στα φρένα σε τόσο υψηλές ταχύτητες μπορεί να έχει αρνητικές συνέπειες.

ΜΑΘΕΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΟ KIA SORENTO

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...