Τα πρωτοποριακά συστήματα ασφαλείας της νέας Mercedes S-Class

Δείτε τι κάνει το αυτοκίνητο όταν αντιληφθεί πως η σύγκρουση είναι αναπόφευκτη

  • -
  • -

Η παρουσίαση της νέας S-Class θα γίνει το Σεπτέμβριο, όμως μέχρι τότε η Mercedes-Benz μας διατηρεί σε «εγρήγορση» μέσω μίας σειράς video. Στο δεύτερο από αυτά μας παρουσίασε τα καινοτόμα συστήματα ασφαλείας και επικεντρώθηκε στο αναβαθμισμένο σύστημα Pre-safe Impulse Side.

Pre-Safe Impulse Side & Active Body Control
Η εν λόγω τεχνολογία συνεργάζεται με το επίσης καινοτόμο, προαιρετικό σύστημα E-Active Body Control, το οποίο ελέγχει το σύστημα αερανάρτησης της S-Class. Χάρη σ’ αυτό o κάθε άξονας δύναται να ελέγχεται ξεχωριστά, ενώ εφόσον οι αισθητήρες του μοντέλου «διαγνώσουν» αναπόφευκτη σύγκρουση, τότε το όχημα… σηκώνεται έως και κατά 8 χιλιοστά στον αέρα, μετριάζοντας τις επιπτώσεις από το ατύχημα. 

Αναλυτικότερα, οι δυνάμεις της σύγκρουσης κατευθύνονται προς τα ιδιαίτερα ανθεκτικά στοιχεία του αμαξώματος που βρίσκονται στο χαμηλότερο τμήματος του οχήματος.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΗ ΓΕΝΙΑ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ MBUX 


Rear Wheel Steering

Όπως επισημαίνει η Mercedes-Benz, οι κάτοχοι της επερχόμενης S-Class θα επωφεληθούν και από το αναβαθμισμένο Rear wheel steering (σύστημα τετραδιεύθυνσης), το οποίο επιτρέπει στους πίσω τροχούς να στρίβουν στην ίδια ή σε διαφορετική κατεύθυνση από τους μπροστινούς.

Ειδικότερα, πάνω από 60 km/h, οι πίσω τροχοί στρίβουν στην ίδια κατεύθυνση με τους μπροστινούς προσφέροντας σταθερότητα στην οδήγηση. Σε συνθήκες κάτω των 60 km/h, η κατεύθυνση είναι αντίθετη, χαρίζοντας στο όχημα περισσότερη ευελιξία.

Χαρακτηριστικό είναι παράλληλα το γεγονός πως σε σύγκριση με την Α-Class ο κύκλος στροφής της S-Class μειώθηκε κατά 2 μέτρα, γεγονός που προσφέρει ποικίλα προνόμια στον οδηγό, όπως είναι η διευκόλυνση της διαδικασίας στάθμευσης. Στην  Η τελευταία, βέβαια, μπορεί να γίνει ακόμη πιο άκοπη μέσω του συστήματος ACTIVE PARKING ASSIST, το οποίο λειτουργεί σε συνεργασία με την κάμερα 360 μοιρών, με νέα 3D προβολή.

Με επίκεντρο την ασφάλεια των παιδιών

Η Mercedes-Benz ετοιμάζει για το προσεχές μοντέλο ένα ολιστικό σύστημα ασφαλείας, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στους επιβάτες των πίσω καθισμάτων. Χάρη, μάλιστα, στη δεύτερη γενιά του συστήματος MBUX (Mercedes-Benz User Experience), οι οδηγοί θα μπορούν να ελέγξουν τις κινήσεις των παιδιών τους, και ειδικά όταν αυτά πλησιάζουν τα χερούλια της πόρτας (λειτουργία προειδοποίησης επιβίβασης).

Στην ασφάλεια των επιβατών, βέβαια, συμβάλλουν και οι μετωπικοί αερόσακοι για τις πίσω θέσεις, οι οποίοι συνιστούν πραγματική καινοτομία της φίρμας.

Σημειώνεται, τέλος, πως έμφαση έχει δοθεί και στην οδήγηση, με τη γερμανική μάρκα να εξοπλίζει το μοντέλο με μια σειρά συστημάτων που θα εντοπίζουν τους πεζούς, τους μοτοσικλετιστές και τους ποδηλάτες και βοηθούν τον οδηγό να τους αποφύγει.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...