Στη νέα Mercedes-Benz S-Class γίνεται της… οθόνης! (video)

Το σύστημα MBUX δίνει πρωτόγνωρες δυνατότητες στον οδηγό και τους επιβάτες της γερμανικής λιμουζίνας

  • -
  • -

Η παρουσίαση της νέας S-Class θα γίνει το Σεπτέμβριο, όμως μέχρι τότε η Mercedes-Benz μας διατηρεί σε «εγρήγορση» μέσω μίας σειρά video. Στο πρώτο από αυτά, αποκάλυψε τη δεύτερη γενιά του συστήματος MBUX (Mercedes-Benz User Experience), η οποία θα κάνει πρεμιέρα στη ναυαρχίδα της γερμανικής μάρκας.

Δεν πρόκειται απλά για έως 5 οθόνες (με την μεγάλη στην κεντρική κονσόλα να είναι κάθετη και τρεις για τους πίσω επιβάτες), για τον οδηγό και τους επιβάτες, αλλά μία πρωτόγνωρη εμπειρία. Καταρχάς, υπάρχει η δυνατότητα διαμόρφωσης έως 7 προφίλ με όλες τις προτιμήσεις για κάθε έναν ξεχωριστά: τον οδηγό, το συνοδηγό, ακόμη και τους πίσω επιβάτες, οι οποίοι έχουν πλέον και αυτή πρόσβαση στην ψηφιακή βοηθό, μέσω της φράσης "Hey Mercedes".

Για ορισμένες ευαίσθητες λειτουργίες, όπως η ψηφιακή πληρωμή, η είσοδος στο σύστημα γίνεται μέσω δακτυλικού αποτυπώματος, αναγνώρισης προσώπου και φωνής!   

Ο ψηφιακός πίνακας οργάνων είναι τεχνολογίας 3D και σε αυτόν εμφανίζονται ταυτόχρονα όλα τα ενεργά συστήματα υποβοήθησης του οδηγού. Παράλληλα, στο head-up diplay προβάλλονται μία σειρά πληροφοριών, ακόμη και ενημέρωση πότε τελειώνει η στροφή για να προσπεράσεις ένα φορτηγό!


Κερασάκι στην τούρτα: η ηλιοροφή ανοίγει με ένα νεύμα του χεριού προς τα πίσω.


Την παρουσίαση της σχεδίασης και των λειτουργιών του νέου MBUX έκαναν ο Sajjad Khan, μέλος του ΔΣ της Mercedes-Benz AG, υπεύθυνος για τις νέες τεχνολογίες, και ο Gorden Wagener, επικεφαλής σχεδιαστής του Ομίλου Daimler.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...