Το νέο Kuga έχει τη λύση για στενούς και χωρίς διαγράμμιση επαρχιακούς δρόμους (video)

Η Ford μας παρουσιάζει πώς λειτουργεί το σύστημα Road Edge Detection

  • -
  • -

Οι ελληνικοί δρόμοι δε διακρίνονται για τη σωστή διαγράμμισή τους, με αποτέλεσμα να κρύβουν παγίδες ειδικά σε συνθήκες χαμηλής ορατότητας. Ιδίως επαρχιακοί δρόμοι, όπου η άκρη του δρόμου δεν είναι ορατή, λόγω απουσίας της λευκής γραμμής ή παρουσίας έντονης βλάστησης.

Για να αντιμετωπιστεί το φαινόμενο των ατυχημάτων με έξοδο από το δρόμο, η Ford εξέλιξε μία τεχνολογία που είναι αρχικά διαθέσιμη στο νέο Kuga, καθώς και στα Focus, Puma: το Road Edge Detection.

Πώς λειτουργεί το Road Edge Detection
Σχεδιασμένο για χρήση σε επαρχιακούς δρόμους, με ταχύτητες από 70 έως 110 km/h, το Road Edge Detection χρησιμοποιεί μία κάμερα τοποθετημένη κάτω από τον εσωτερικό καθρέπτη που παρακολουθεί τα άκρα του δρόμου έως 50 μ. μπροστά από το όχημα και σε εύρος 7 μ. από κάθε πλευρά.

Όταν ένας ασφαλτοστρωμένος δρόμος “τελειώνει” δίνοντας τη θέση του σε επιφάνεια με χαλίκια ή γρασίδι, το σύστημα παρέχει από μόνο του μία ομαλή διόρθωση της πορείας, ανάλογα με τις απαιτήσεις, διατηρώντας έτσι το όχημα “πάνω” στο δρόμο. Το σύστημα αναγνωρίζει αλλαγές στην ποιότητα του οδοστρώματος στην άκρη του δρόμου. Ασφαλτοστρωμένα χαντάκια ή τσιμεντένια αυλάκια ενδέχεται να μην ανιχνεύονται.

Το σύστημα έχει ένα προηγμένο αλγόριθμο που καθορίζει πότε υπάρχουν σαφείς αλλαγές στην ποιότητα του οδοστρώματος στην άκρη του δρόμου. Επίσης, παρέχει υποβοήθηση διεύθυνσης σε δρόμους με σήμανση όταν η διαγράμμιση της λωρίδας είναι δυσδιάκριτη ή κρυμμένη από χιόνι, φύλλα ή βροχή.

Εάν το αυτοκίνητο παραμένει πολύ κοντά στην άκρη του δρόμου μετά την αρχική άσκηση υποβοήθησης στο σύστημα διεύθυνσης, το Road Edge Detection δημιουργεί δονήσεις στο τιμόνι προκειμένου να παροτρύνει τον οδηγό να στρίψει. Τη νύχτα, το σύστημα χρησιμοποιεί το φωτισμό από τους προβολείς και λειτουργεί τόσο αποτελεσματικά όσο και κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Το Road Edge Detection θα συμπεριληφθεί στο σύνολο των τεχνολογιών υποβοήθησης της οδήγησης που θα συνοδεύουν τα νέα μοντέλα της Ford, όπως το Explorer.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...