Τι σημαίνει η έκφραση «πλαίσιο βράχος»; (Video)

Τα οφέλη της πλατφόρμας MQB A0 του Polo σε κράτημα, επιδόσεις και κατανάλωση

  • -
  • -

Κάτω από ένα καλό αυτοκίνητο, βρίσκεται ένα στιβαρό πλαίσιο. Και κάτω από το Volkswagen Polo, βρίσκεται η πλατφόρμα MQB A0, γνωστή και ως “πλαίσιο βράχος”… Το γιατί, μας το εξηγεί σε απλά ελληνικά η Τζέην στο παραπάνω video. Πατήστε PLAY και απολαύστε την.

 

Περισσότερα για την πλατφόρμα MQB A0

Όπως το Golf, το Touran, το Tiguan, το Passat και το Arteon, έτσι και το Polo έχει ως βάση του την πλατφόρμα MQB, μια ευέλικτη βάση πάνω στην οποία αναπτύσσονται διαφορετικά μοντέλα. Εδώ πρόκειται για την έκδοση Α0 που προσαρμόζεται στα μικρότερα μοντέλα. Η πλατφόρμα MQB Α0 προσφέρει πληθώρα πλεονεκτημάτων στους τομείς της στιβαρότητας, της ασφάλειας, της σχεδίασης αλλά και της οδήγησης. Χάρη σε αυτήν το Polo, παρότι μεγαλύτερο σε μέγεθος από την προηγούμενη γενιά, έχει το ίδιο βάρος, ενισχυμένη στιβαρότητα του αμαξώματος και πολύ καλές αντιδράσεις σε ενδεχόμενη σύγκρουση, και ενισχυμένα χαρακτηριστικά ασφάλειας.

Η χρήση της πλατφόρμας MQB επιτρέπει τον εξοπλισμό του Polo με συστήματα υποβοήθησης της οδήγησης IQ.DRIVE. όπως τα Front Assist, Blind Spot Monitor, ACC με Stop & Go, Multi-collision Brake System και προβολείς LED, τα οποία συναντώνται σε οχήματα υψηλότερης κλάσης. Άλλωστε, το Polo έχει κατακτήσει την υψηλότερη βαθμολογία στις δοκιμές ασφαλείας του Euro NCAP: 5 αστέρια.

Με την πλατφόρμα MQB Α0, κερδισμένοι βγαίνουν και οι χώροι. Γι’ αυτό έχουν φροντίσει το κατά 94 χιλιοστά μακρύτερο μεταξόνιο (2.564 mm) και το κατά 81 χιλιοστά αυξημένο μήκος (4.053 m) που εξασφαλίζουν μεγάλους χώρους για επιβάτες και αποσκευές (πορτμπαγκάζ 355 λίτρων).

ΔΕITE ΑΚΟΜΗ:

Το Volkswagen Polo καταλαβαίνει πότε «δεν το έχεις»…

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...