CES 2019: Το Audi e-tron «μεταμορφώνεται» σε… διαστημόπλοιο (vid)

Η μάρκα παρουσιάζει μια πλατφόρμα εικονικής πραγματικότητας χάρη στην οποία θα… τσακώνεστε για το ποιος θα κάτσει στα πίσω καθίσματα

  • -
  • -

Δυναμικό «παρών» στην κορυφαία παγκόσμια έκθεση τεχνολογίας, Consumer Electronics Show (CES), δίνει η Audi, παρουσιάζοντας καινοτομίες, αναφορικά με την ψυχαγωγία εντός του αυτοκινήτου.

Ειδικότερα, η γερμανική φίρμα εφοδιάζει το ηλεκτρικό SUV e-tron με μια πλατφόρμα εμπειριών εικονικής πραγματικότητας,  παραχωρώντας τη δυνατότητα στους επιβάτες των πίσω καθισμάτων ν’ απολαμβάνουν ταινίες και video games στα υψηλότερα ρεαλιστικά επίπεδα.

Σ’ αυτό συμβάλλουν γυαλιά virtual reality, τα οποία θα συγχρονίζουν το περιεχόμενο των παιχνιδιών με τις πραγματικές κινήσεις του αυτοκινήτου. Εάν το αυτοκίνητο στρίβει σε μια δεξιά στροφή, το διαστημόπλοιο - για παράδειγμα - στο παιχνίδι εμπειρίας θα κάνει το ίδιο.

Στο πλαίσιο αυτό, η Audi θα αξιοποιήσει τη δεκαετή συνεργασία της με τα Marvel Studios και θα παρουσιάσει και το in-car video game “Marvel Avengers: Rocket’s Rescue Run”. Με τη χρήση των προαναφερθέντων VR γυαλιών, οι επιβάτες στα πίσω καθίσματα θα "απομακρυνθούν" από το γήινο περιβάλλον του Audi e-tron, βιώνοντας μια... υπεργαλαξιακή περιπέτεια.

Νέος «κόσμος» ψυχαγωγίας, μέσω μιας ανοιχτής πλατφόρμας

Μέσω της θυγατρικής της Audi Electronics Venture GmbH, η Audi έχει συνιδρύσει τη νεοφυή (start-up) εταιρεία “holoride” η οποία θα εκμεταλλευθεί εμπορικά αυτή τη νέα μορφή ψυχαγωγίας, μέσω μιας ανοιχτής πλατφόρμας η οποία στο μέλλον θα είναι διαθέσιμη σε όλους τους κατασκευαστές και τους δημιουργούς περιεχομένου. Πρακτικά δεν υπάρχουν όρια στο τι είναι δυνατόν να δημιουργηθεί, με τη γκάμα να εκτείνεται από τα παιχνίδια arcade μέχρι τα εκπαιδευτικά ταξίδια σε ιστορικές πόλεις ή την ανάλυση της κυκλοφορίας του αίματος. Η holoride θα παρέχει ένα κιτ εξέλιξης λογισμικού που θα λειτουργεί σαν interface για τα δεδομένα του οχήματος, μεταφέροντας τα στην εικονική πραγματικότητα. Από τη στιγμή που η οπτική εμπειρία και οι προσλαμβάνουσες του χρήστη έχουν συγχρονιστεί, ο τελευταίος θα μπορεί να παρακολουθεί και συμβατικές ταινίες, σειρές ή παρουσιάσεις με σημαντικά μειωμένη την πιθανότητα να ζαλιστεί. 

Η holoride σκοπεύει να παρουσιάσει αυτή τη νέα μορφή ψυχαγωγίας στην αγορά μέσα στην επόμενη τριετία, χρησιμοποιώντας στάνταρ γυαλιά VR για τους επιβάτες του πίσω καθίσματος. Στο απώτερο μέλλον και με τη συνεχή επέκταση των υποδομών car-to-X, τα συμβάντα της κυκλοφορίας θα μπορούσαν να είναι μέρος της όλης εμπειρίας. Για παράδειγμα, η στάση σε ένα φανάρι θα μπορούσε να εισάγει απροσδόκητα εμπόδια σε ένα παιχνίδι ή να διακόπτει ένα πρόγραμμα εκμάθησης με ένα γρήγορο κουίζ. 

 

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...