H Infiniti παρουσιάζει το Gastronomi

Ανιχνεύοντας τη λιγούρα!

  • -
  • -

Η Infiniti παρουσίασε ένα εκκεντρικό και πρωτότυπο σύστημα το οποίο έχει την ικανότητα να ανιχνεύει την όρεξη του οδηγού για φαγητό. Το σύστημα αυτό δεν ειδοποιεί μόνον τον οδηγό, για τον δικό του «ανεφοδιασμό», αλλά τον κατευθύνει προς τα πλησιέστερα εστιατόρια της περιοχής του. Το σύστημα ονομάζεται Gastronomi και θα διατίθεται προαιρετικά με τα νέα Infiniti M τα οποία θα διατίθενται από τον προσεχή Σεπτέμβρη στην ευρωπαϊκή αγορά.

Το Gastronomi συνδυάζει προς όφελος του υπάρχουσες τεχνολογίες της Infiniti. Τo σύστημα Active Noise Control, το οποίο δανείζει έναν από τους αισθητήρες ήχου, ώστε να εντοπίζει τον ήχο από το γουργουρητό που προκαλεί το αίσθημα της πείνας στον οδηγό. Παρουσιάζοντας μια ένδειξη στην οθόνη πληροφοριών, ο οδηγός ερωτάτε αν επιθυμεί να γευματίσει. Μια λίστα με επιλογές κοντινών εστιατορίων είναι στην διάθεση του οδηγού, ο οποίος μπορεί να κατευθυνθεί σε αυτά, με την συνδρομή του συστήματος πλοήγησης. Παράλληλα μπορεί να επικοινωνήσει με κάποιο εστιατόριο, μέσω του συστήματος επικοινωνίας Bluetooth του αυτοκινήτου. Εφόσον γίνει η επιλογή του εστιατορίου,  αναλαμβάνει δράση το σύστημα αερισμού της καμπίνας, το οποίο αλλάζει την μυρωδιά τροπικού ελαίου που διαχέει στο χώρο, με κάποια άλλη που θυμίζει φαγητό, ενισχύοντας την όρεξη του οδηγού και των επιβατών, όσο αυτοί κατευθύνονται προς το γεύμα τους.

Το Gastronomi μπορεί ακόμα να μετρήσει το ιδανικό βάρος του οδηγού, από την θέση οδήγησης του και καταχωρώντας αυτός το πραγματικό του βάρος, τον ειδοποιεί για την φυσική του κατάσταση, κάθε φορά που ανιχνεύει ότι αυτός πεινάει. Τέλος πλήρως ρυθμιζόμενες από τον οδηγό είναι οι γαστρονομικές απαιτήσεις και το κόστος των εστιατορίων που το «Gastronomi» καλείται να προτείνει στον οδηγό. Η επιλογή εστιατορίων γίνεται σύμφωνα με τον οδηγό εστιατορίων της Michelin, ενώ υπάρχουν και διάφορες κατηγορίες (Bistro, Pub, Fast Food κτλ) που αυτά κατηγοριοποιούνται.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...