Το αυτοκίνητο θα σκανάρει και σένα!

Η Continental δεν παράγει μόνο ελαστικά αλλά και κορυφαία ηλεκτρονικά συστήματα για το αυτοκίνητο

  • -
  • -

Το κλειδί δεν θα έχει καμία χρησιμότητα, ούτε για την είσοδο στο αυτοκίνητο ούτε για την λειτουργία του κινητήρα. Δεν θα χρειάζεται να διαμορφώνουμε το επιθυμητό πρόγραμμα οδήγησης ή να βρίσκουμε τους αγαπημένους μας ραδιοφωνικούς σταθμούς. Και αυτό διότι το αυτοκίνητο θα μας αναγνωρίζει μέσω των βιομετρικών χαρακτηριστικών μας, όπως το δακτυλικό αποτύπωμα και η μοναδικότητα του προσώπου.

Την βιομετρική τεχνολογία έχει εξελίξει η Continental, η οποία δεν παράγει μόνο ελαστικά αλλά και κορυφαία ηλεκτρονικά συστήματα. Η παρουσίαση θα γίνει στις αρχές του Ιανουαρίου, στην έκθεση ηλεκτρονικών CES, του Λας Βέγκας.

Η είσοδος στο αυτοκίνητο και η εκκίνηση θα γίνεται μόνο μέσω του δακτυλικού αποτυπώματος, κάτι που θα λειτουργεί αποτρεπτικά για την κλοπή των οχημάτων. Από τη στιγμή που επιβεβαιωθεί η παρουσία ενός εγκεκριμένου χρήστη, μία κάμερα – ενσωματωμένη στον κεντρικό καθρέπτη – θα «διαβάζει» το πρόσωπο του οδηγού και θα προσαρμόζει ανάλογα όλες τις ρυθμίσεις: από τη θέση του καθίσματος και των εξωτερικών καθρεπτών, μέχρι τη θερμοκρασία, την αγαπημένη μουσική και τους χάρτες πλοήγησης.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...