BMW AirTouch: οθόνη αφής με ανέπαφη λειτουργία!

Η νέα οθόνη που παρουσιάζει η BMW στην έκθεση Consumer Electronics Show διαθέτει τεχνολογία διαισθητικής λειτουργίας, χωρίς φυσική επαφή

  • -
  • -

Ένα πρωτότυπο όχημα με οθόνη διαισθητικής λειτουργίας θα παρουσιάσει η BMW στην Έκθεση Καταναλωτικών Ηλεκτρονικών Προϊόντων (Consumer Electronics Show, 6 - 9 Ιανουαρίου 2016) στο Las Vegas. Το BMW Vision Car εξοπλίζεται με την τεχνολογία AirTouch που επιτρέπει το διαισθητικό έλεγχο των λειτουργιών ψυχαγωγίας, πλοήγησης και επικοινωνίας χρησιμοποιώντας απλές χειρονομίες με την παλάμη. Με το AirTouch η οθόνη του οχήματος μπορεί να λειτουργεί χωρίς ο χρήστης να χρειάζεται να την αγγίζει. Αισθητήρες αναγνωρίζουν τις κινήσεις των χεριών στην περιοχή μεταξύ κεντρικής κονσόλας και εσωτερικού καθρέπτη και επιτρέπουν τρισδιάστατο έλεγχο. Με αυτό τον τρόπο, ο οδηγός και οι επιβάτες μπορούν να αλλάζουν το σημείο εστίασης στην επιφάνεια της μεγάλης πανοραμικής οθόνης.

Το AirTouch προσφέρει μία ακόμα επιλογή με ένα κρυφό κουμπί στη στεφάνη του τιμονιού, στην αριστερή πλευρά σε θέση εύκολης πρόσβασης από τον αντίχειρα του οδηγού, το οποίο ανάβει όταν ενεργοποιηθεί η λειτουργία από το μενού ή μέσω εικονιδίου. Με ένα ελαφρύ άγγιγμα ενεργοποιείται το επιθυμητό πρόγραμμα ή αλλάζει μία επιλεγμένη ρύθμιση. Ανάλογο κουμπί για τον επιβάτη βρίσκεται στο μαρσπιέ, στην πόρτα. Επομένως, ένας επιβάτης με το ένα χέρι κάνει πλοήγηση στο μενού και με το άλλο επιβεβαιώνει εντολές πολύ γρήγορα.

Σύμφωνα με τη BMW, χάρη στην ευφυή φιλοσοφία μενού του AirTouch μειώνονται τα βήματα της διαδικασίας για να γίνει μία επιλογή. Έτσι, όταν π.χ. ενεργοποιείται το πληκτρολόγιο τηλεφώνου, το σύστημα εμφανίζει αυτόματα όλες τις επαφές ή τις λίστες κλήσεων σε top select level με δυνατότητα άμεσης κλήσης χωρίς άλλη ενέργεια. Το AirTouch αναγνωρίζει τα απαιτούμενα βήματα επιλογής και ελέγχου και τα εμφανίζει εκ των προτέρων. Αυτό σημαίνει ότι ο οδηγός μπορεί να παραμένει συγκεντρωμένος στο δρόμο ενώ παρέχονται πρόσθετες δυνατότητες ελέγχου όταν το αυτοκίνητο οδηγείται με υψηλό επίπεδο αυτοματοποίησης.

Το AirTouch είναι ουσιαστικά η εξέλιξη του συστήματος ελέγχου μέσω χειρονομιών που είχε παρουσιάσει η BMW στην περσινή έκθεση, το οποίο με απλές κινήσεις των δακτύλων επιτρέπει την εκτέλεση ενεργειών όπως ρύθμιση της έντασης ήχου ή αποδοχή τηλεφωνικών κλήσεων. Η εν λόγω τεχνολογία διατίθεται ήδη με την ονομασία BMW Gesture Control στη νέα BMW Σειρά 7.

 

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...