Opel Adam: 170 εξαρτήματα από ανακυκλωμένα υλικά

Μείωση CO2 κατά 30% χάρη στη χρήση ανακυκλωμένων υλικών

  • -
  • -

Σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή οδηγία για τα Οχήματα στο Τέλος του Κύκλου Ζωής τους (ELVs), το 85% κάθε νέου οχήματος πρέπει να είναι ανακυκλώσιμο. Η οδηγία αυτή θα γίνει αυστηρότερη από το 2015 καθώς το όριο θα ανέβει στο 95%. Η Opel πληροί όλες τις προϋποθέσεις συμμόρφωσης καθώς χρησιμοποιεί εξαρτήματα από ανακυκλωμένα υλικά από το 1990. Αρχικά τέσσερις εγκεκριμένοι τύποι ανακυκλωμένων υλικών χρησιμοποιήθηκαν στο Opel Calibra – και σήμερα 200 τύποι υιοθετούνται σε όλη τη γκάμα. Συνολικά στα νέα μοντέλα της Opelχρησιμοποιούνται 45.000 τόνους ανακυκλωμένων υλικών και ειδικότερα στο Adam 170 εξαρτήματα προέρχονται από ανακυκλωμένα υλικά.

Τα πλαστικά κατασκευάζονται με εν θερμώ έγχυση σε καλούπια της πρώτης ύλης που έχει τη μορφή πέλετ κι έχει την ίδια σύσταση με τα καπάκια από τα μπουκάλια νερού. Οι πιέσεις και οι θερμοκρασίες που απαιτούνται για την επεξεργασία των πέλετ που παράγονται από ανακυκλωμένα υλικά είναι χαμηλότερες από εκείνες των νέων υλικών. Η εξοικονόμηση ενέργειας από τη χρήση ανακυκλώσιμων πέλετ μειώνει τις εκπομπές  CO2 κατά 30%.

Από ανακυκλώσιμα υλικά κατασκευάζονται εξαρτήματα όπως οι υποδοχείς των προβολέων, οι βάσεις των προφυλακτήρων, το διαχωριστικό ανάμεσα στο διαμέρισμα του κινητήρα και το εσωτερικό των θόλων των τροχών. Στο Opel ADAM, ακόμα και η πολλαπλή εισαγωγής κατασκευάζεται από ανακυκλωμένο υλικό. Είναι εξαιρετικά ανθεκτική, σε εύρος θερμοκρασιών από -40° έως +200° C κατά τη διάρκεια ανακυκλοφορίας καυσαερίων.

Τα ανακυκλωμένα υλικά μπορεί να είναι ανώτερα των νέων πλαστικών προϊόντων, καθώς είναι λιγότερο επιρρεπή σε παραμόρφωση, διαστολή ή συστολή. Άλλα πλεονεκτήματα των ανακυκλωμένων υλικών είναι η συμπεριφορά τους στους κραδασμούς, η αντοχή τους στις ακτίνες UV και η ακρίβεια εφαρμογής των εξαρτημάτων που κατασκευάζονται από αυτά.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...