FORD: Αυτόματο παρκάρισμα με remote control

Επίδειξη της νέας τεχνολογίας της Ford χάρη στην οποία ο οδηγός παρκάρει το αυτοκίνητό του ακόμα και όταν βρίσκεται εκτός του οχήματος

  • -
  • -

Για κάποιους το παρκάρισμα του αυτοκινήτου, ειδικά στους δρόμους της πόλης ή στα parking που όλο και στενεύουν οι θέσεις παρκαρίσματος είναι ένας μεγάλος πονοκέφαλος. Μια νέα τεχνολογία που αναπτύσσει η Ford και την οποία είχαμε την ευκαιρία να δούμε σε δοκιμαστικό αυτοκίνητο από κοντά στην πίστα δοκιμών της εταιρίας στο Lommel (Βέλγιο), επιτρέπει στον οδηγό να παρκάρει το αυτοκίνητό του ακόμα και αν αυτός βρίσκεται εκτός του οχήματος.

Ο οδηγός πλησιάζει τη θέση parking στην οποία θέλει να αφήσει το αυτοκίνητό του, βάζει νεκρά και ανοίγει την πόρτα και κατεβαίνει από αυτό. Έχοντας στην κατοχή του ένα τηλεκοντρόλ με οθόνη αφής μπορεί να κατευθύνει το αυτοκίνητό του (μπροστά ή πίσω) για να παρκάρει στη θέση parking. Ταυτόχρονα, το ίδιο το όχημα είναι εξοπλισμένο με αισθητήρες τοποθετημένους περιμετρικά του, ώστε να ανιχνεύουν τον ελεύθερο χώρο του οχήματος, κατευθύνοντας αυτόματα το τιμόνι αριστερά ή δεξιά.

Θα έχεις ζήσει και εσύ περιπτώσεις που την ώρα που κινείσαι για να παρκάρεις σε ένα ελεύθερο χώρο, κάποιος πεζός να πεταχτεί, κατά κύριο λόγο πίσω από το αυτοκίνητο. Η συγκεκριμένη τεχνολογία της Ford δίνει σημασία και σε αυτή την πιθανότητα, καθώς λειτουργεί αποτρεπτικά σε περίπτωση κινδύνου πρόσκρουσης με πεζούς. Με άλλα λόγια, σε περίπτωση που κάποιος πεζός κινηθεί πίσω ή μπροστά από το αυτοκίνητο την ώρα του (ξε)παρκαρίσματος, η κίνηση αυτή ανιχνεύεται από τους αισθητήρες και το όχημα ακινητοποιείται αυτόματα.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...