DriveCam: Γονική επιτήρηση πίσω από το τιμόνι

Ασφαλιστική εταιρεία προσφέρει κάμερα για την επίβλεψη ανήσυχων νεαρών οδηγών

  • -
  • -

Για τους περισσότερους νέους το πολυπόθητο δίπλωμα οδήγησης, σημαίνει και την απαλλαγή από τα μάτια των γονέων, στην καθημερινή τους μετακίνηση με το αυτοκίνητο. Μια αμερικάνικη ασφαλιστική εταιρεία έρχεται τώρα να αλλάξει κάπως τα δεδομένα. Μαζί με κάθε συμβόλαιο που περιλαμβάνει νέο οδηγό, δίνουν δωρεάν μια ειδικά εξελιγμένη κάμερα για την παρακολούθηση της οδήγησης του από τους γονείς. Η συγκεκριμένη κάμερα τοποθετείται στον εσωτερικό καθρέπτη του αυτοκινήτου διαθέτει διπλή δυνατότητα λήψης καταγράφοντας τόσο την πορεία του οχήματος, όσο και τον οδηγό, ενώ ηχογραφεί και τα τεκταινόμενα στην καμπίνα των επιβατών.

Οι δημιουργοί της DriveCam έχουν προγραμματίσει έτσι την συσκευή-κάμερα για λόγους ευχρηστίας, να μην καταγράφει όλη τη διαδρομή, αλλά μόνο τα 10 sec πριν και μετά από κάποιον απότομο ελιγμό. Με αυτό τον τρόπο οι γονείς μπορούν να δουν τι ακριβώς έχει συμβεί την κρίσιμη στιγμή π.χ μιας ελαφριάς σύγκρουσης.

Η ασφαλιστική εταιρεία που προμηθεύει δωρεάν την συγκεκριμένη κάμερα, υποστηρίζει ότι ανεξάρτητες μελέτες Πανεπιστημίων, έχουν αποδείξει ότι μπορεί να επιφέρει μείωση ατυχημάτων έως και 70%. Τα video που καταγράφει η κάμερα, αποστέλλονται μια φορά την εβδομάδα στους γονείς των νέων οδηγών.

Προς το παρόν η συγκεκριμένη λύση διατίθεται μόνον στην Αμερική, οπότε αν και εφόσον εφαρμοστεί από κάποια ελληνική ασφαλιστική, το δαιμόνιο ελληνικό πνεύμα θα δράσει για να «τριπλάρει» την κατάσταση.

Στο παρακάτω video μπορείτε να δείτε μερικά επιτεύγματα νέων Αμερικανών οδηγών...

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...