Νέος κύκλος δοκιμών ασφάλειας Euro NCAP

Αυτοκίνητα όλων των κατηγοριών είχε στις δοκιμές του ο Euro NCAP

  • -
  • -

Εξοπλισμένο με αυτόνομο φρενάρισμα ανάγκης, το νέο Renault Scenic κατάφερε να εξασφαλίσει την κορυφαία διάκριση ασφάλειας από τον ανεξάρτητο οργανισμό δοκιμών Euro NCAP. Έτσι απέσπασε τα πέντε αστέρια και πιο συγκεκριμένα 90% για την ασφάλεια των ενηλίκων και 82% για αυτή των παιδιών. Επιπλέον, όσον αφορά την ασφάλεια των πεζών συγκέντρωσε 67% και 59% για τα βοηθητικά συστήματα ασφάλειας.



To Subaru Levorg απέσπασε με τη σειρά του πέντε αστέρια, έχοντας σε ποσοστά 92% για την ασφάλεια των πεζών, 83% για την ασφάλεια των παιδιών, 75% για των πεζών και 68% στα βοηθήματα ασφάλειας.



Το Kia Niro δοκιμάστηκε στα δύο επίπεδα εξοπλισμού που διατίθεται, με το πλούσιο safety pack να παίρνει τα πέντε πολυπόθητα αστέρια, με ποσοστά ασφάλεια, 91% ενηλίκων, 80% παιδιών, 70% πεζών και 81% στα βοηθήματα. Στη βασική του έκδοση δεν κατάφερε να φτάσει στην κορυφή, μένοντας στα τέσσερα αστέρια, με τα ποσοστά ασφάλειας να είναι, 83% ενηλίκων, 80% παιδιών, 57% πεζών και 59% στα βοηθήματα.



Ανάλογα, το επαγγελματικό Toyota Hilux απέσπασε πέντε αστέρια στην κορυφαία εξοπλιστικά έκδοση με το safety pack, που αναλογεί σε ποσοστά σε 93% όσον αφορά την ασφάλεια των ενηλίκων, 82% των παιδιών, 83% των πεζών και 635 στα βοηθήματα. Με το βασικό πακέτο ασφάλειας έμεινε στα τρία αστέρια με τα ποσοστά να διαμορφώνονται στα 85% ενήλικες, 82% παιδιά, 73% πεζοί και 25% επικουρικά βοηθήματα.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...