Επεισοδιακός αγώνας στην Μαλαισία με νικητή τον Vettel

  • -
  • -

Επεισοδιακός ο  σημερινός αγώνας στην Μαλαισία με νικητή τον Sebastian Vettel, αφήνοντας τους Webber και Hamilton στις θέσεις 2 και 3.

 

Στην εκκίνηση και ενώ όλοι είχαν ξεκινήσει με ενδιάμεσα ελαστικά, ο Vettel κατάφερε να μείνει μπροστά, ενώ ο Massa είχε πρόβλημα χάνοντας θέσεις. Το κυνήγι του Vettel ανέλαβε ο Alonso ο οποίος σε κάποιο σημείο χτύπησε τον Vettel με την αεροτομή του η οποία και καταστράφηκε. Ο Ισπανός κατάφερε σε όλο τον γύρο να είναι δεύτερος, αλλά η πίεση που δέχθηκε η αεροτομή στην ευθεία εκκίνησης τερματισμού την κατέστρεψε, κόλλησε κάτω από το μονοθέσιο και έβγαλε εκτός αγώνα τον Ισπανό.

 

Σίγουρα από τις σημαντικότερες στιγμές του αγώνα έγινε λίγο μετά από τα μέσα του όταν ο Vettel «γυρνούσε» στο 1.41.1 με τον Webber στο 1.42.4. Ο Vettel προσπαθούσε αλλά ο Webber δεν του άφηνε χώρο. Βγήκε στον ασύρματο ο Γερμανός και είπε «O Mark είναι αργός. Βγάλτε τον από τον δρόμο μου!». Ατάκα που σίγουρα θα συζητηθεί.

 

Από τα αστεία του αγώνα σίγουρα είναι και το ότι ο Hamilton έκανε λάθος και μπήκε για λίγο στα box της McLaren, της παλιάς του ομάδας, με τους μηχανικούς να αναρωτιούνται. Ενώ στην Force India είχαν πολλά προβλήματα με τα αερόκλειδά τους και τα πιτ στοπ ήταν καταστροφικά.

 

Οι άσχημες αποφάσεις στρατηγικής της Red Bull Racing έφεραν τον Vettel πίσω και από τον 3ο Hamilton, αλλά ο Γερμανός τον πέρασε 16 γύρους πριν από το τέλος, ξεκινώντας την επίθεση προς τον Webber με την διαφορά να είναι στα 4.3 δευτερόλεπτα.

 

Στον 44ο γύρο υπήρχαν μάχες ανάμεσα σε Webber και Vettel, και Hamilton με Rosberg. Ο Rosberg έχασε την μάχη του, ενώ ο Vettel κυνηγούσε τον Webber. Στον 46ο γύρο ήρθε η ώρα του Vettel και πέρασε τον teammate του. O Webber είχε κολλήσει τον teammate του στον τοίχο και σίγουρα υπάρχει θέμα για κουβέντα εκεί.

 

Ο Christian Horner βγήκε στον ασύρματο λέγοντας «Έλα Seb, είναι χαζό!», σε ένα ακόμα σημείο που θα συζητηθεί. Υπήρχε κάτι στο οποίο είχαν συμφωνήσει πριν από τον αγώνα; Ενδεικτικά τα πλάνα των Horner και Brawn να πιάνουν το κεφάλι τους με τις μονομαχίες των οδηγών τους.

 

Στο τέλος του αγώνα ο Rosberg ζήτησε την άδεια να περάσει τον Hamilton επειδή ήταν γρηγορότερος, αλλά πήρε αρνητική απάντηση από τον Ross Brawn. Το δοκίμασε δυο φορές, αλλά δεν «έπεισε» την ιεραρχία.

 

Στο τέλος του αγώνα ο μηχανικός του Vettel είπε στον ασύρματο : «Καλή δουλειά Seb. Φαινόταν ότι το ήθελες πάρα πολύ αυτό. Παρόλα αυτά έχεις να δώσεις εξηγήσεις». Ενώ πριν βγουν για να πάρουν τα τρόπαιά τους, ο Webber άργησε να εμφανιστεί, ο Newey μιλούσε σιγά με τον Vettel, και οι Webber και Vettel ήταν πολύ ψυχροί.

 

Το αποτέλεσμα του αγώνα είχε ως εξής:

 

Θέση

Οδηγός

Ομάδα

Χρόνος

Εκκίνησε

Βαθμοί

1

Sebastian Vettel

Red Bull Racing-Renault

 

1

25

2

Mark Webber

Red Bull Racing-Renault

+4.2 δευτ

5

18

3

Lewis Hamilton

Mercedes

+12.1 δευτ

4

15

4

Nico Rosberg

Mercedes

+12.6 δευτ

6

12

5

Felipe Massa

Ferrari

+25.6 δευτ

2

10

6

Romain Grosjean

Lotus-Renault

+35.5 δευτ

11

8

7

Kimi Räikkönen

Lotus-Renault

+48.4 δευτ

10

6

8

Nico Hulkenberg

Sauber-Ferrari

+53.0 δευτ

12

4

9

Sergio Perez

McLaren-Mercedes

+72.3 δευτ

9

2

10

Jean-Eric Vergne

STR-Ferrari

+87.1 δευτ

17

1

11

Valtteri Bottas

Williams-Renault

+88.6 δευτ

18

 

12

Esteban Gutierrez

Sauber-Ferrari

+1 Γύρο

14

 

13

Jules Bianchi

Marussia-Cosworth

+1 Γύρο

19

 

14

Charles Pic

Caterham-Renault

+1 Γύρο

20

 

15

Giedo van der Garde

Caterham-Renault

+1 Γύρο

22

 

16

Max Chilton

Marussia-Cosworth

+2 Γύροι

21

 

17

Jenson Button

McLaren-Mercedes

+3 Γύροι

7

 

18

Daniel Ricciardo

STR-Ferrari

+5 Γύροι

13

 

Εγκ

Pastor Maldonado

Williams-Renault

+11 Γύροι

16

 

Εγκ

Adrian Sutil

Force India-Mercedes

+29 Γύροι

8

 

Εγκ

Paul di Resta

Force India-Mercedes

+34 Γύροι

15

 

Εγκ

Fernando Alonso

Ferrari

+55 Γύροι

3

 

 

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...