Θα το παλέψουν με το φετινό μονοθέσιο την McLaren

  • -
  • -

Η απογοητευτική εμφάνιση της McLaren στις δοκιμές αλλά και στον πρώτο αγώνα της χρονιάς, έβαλε σε σκέψη τους μηχανικούς της ομάδας. Αξίζει να τρέξουν με το νέο ή καλύτερα να φέρουν πάλι το περσινό στην πίστα;

 

«Όλες οι προσπάθειες που κάνουμε είναι στο να καταλάβουμε τι πάει στραβά με το νέο μονοθέσιο, δεν σκεφτόμαστε το περσινό», είπε ο διευθύνων σύμβουλος της McLaren Martin Whitmarsh, «πιστεύουμε ότι μπορούμε να λύσουμε τα θέματα». Τόνισε δε ότι γνωρίζουν ότι υπάρχουν περιοχές με δυνατότητες για μεγαλύτερη κάθετη δύναμη και ότι πρέπει να το κατανοήσουν. «Είχαμε και στο παρελθόν μονοθέσια που ήταν δύσκολο να πάρουμε την απόδοση, παρόλο που κάποιες από τις τιμές κάθετης δύναμης είναι εντυπωσιακές. Φαίνεται ότι το νέο μονοθέσιο είναι δύσκολο στον τομέα αυτό και πρέπει να δουλέψουμε, να το κατανοήσουμε και να το διορθώσουμε», είπε.

 

Το GoCar μιλώντας σε ειδικούς, που θέλησαν να κρατήσουν την ανωνυμία τους, τόνισαν ότι ο σχεδιασμός της εμπρόσθιας ανάρτησης, που πρακτικά έχει μεγαλύτερη γωνία από την «τυπική» pushrod δημιουργεί νέα δεδομένα σε ότι αφορά τον τρόπο που συμπεριφέρεται το μονοθέσιο στην διαχείριση των ελαστικών αλλά και τον τρόπο που αντιδρά όταν περνάει από τα kerbs. Η McLaren δοκίμασε διάφορες αεροτομές κατά την διάρκεια των δοκιμών, ακόμα και περσινές, αλλά λύση δεν βρήκε. Παρόμοια προβλήματα αντιμετώπισε και πέρσι η Ferrari.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...