WRC 2013: Ράλλυ Μεξικό

Δεύτερη συνεχόμενη νίκη για Volkswagen - Ogier

  • -
  • -

Τη δεύτερη συνεχόμενη νίκη στο φετινό πρωτάθλημα πήρε ο Sebastien Ogier στο Μεξικό, τερματίζοντας με το VW Polo R σχεδόν 3,5 λεπτά εμπρός από τον Mikko Hirvonen! Η νίκη αυτή σε συνδυασμό με τους επιπλέον 3 πόντους από την επικράτηση στη σούπερ ειδική, έδωσαν στον Γάλλο οδηγό της Volkswagen Motorsport σημαντικό πλεονέκτημα 31 βαθμών έναντι του 2ου στη βαθμολογία Sebastien Loeb που φέτος δεν κυνηγά τίτλο, αφού δεν συμμετέχει σε ολόκληρο το πρωτάθλημα. Ο επικεφαλής της γερμανικής ομάδας, Joest Capito, απέδωσε τη νίκη στο team εξέλιξης του κινητήρα, λέγοντας χαρακτηριστικά: “Ερχόμενοι με αυτό το νέο μοτέρ να τρέξουμε για πρώτη φορά σε τόσο μεγάλο υψόμετρο, ξέραμε ότι θα ήταν ένα από τα δυσκολότερα πράγματα που θα αντιμετωπίζαμε”.
Τρίτος τερμάτισε ο Thierry Neuville, παίρνοντας με το M-Sport Ford Fiesta το πρώτο του πόντιουμ στο WRC. Την πρώτη εξάδα συμπλήρωσαν οι Dani Sordo (Citroen DS3), Nasser Al-Attiyah (M-Sport Fiesta) και Chris Atkinson (Abu Dhabi Citroen DS3). Καλά τα πήγε και ο Αμερικανός Ken Block μα το Hoonigan Fiesta, τερματίζοντας 7ος. Κυριότερες εγκαταλείψεις ήταν αυτές των Jari-Matti Latvala (VW Polo R) από σπασμένη ανάρτηση την Παρασκευή και Mads Ostberg (M-Sport Fiesta) λόγω ηλεκτρικών προβλημάτων το Σάββατο και ενώ ήταν στη 2η θέση. Στο πρωτάθλημα των κατασκευαστών πάντως, η Citroen αύξησε τη διαφορά από τη δεύτερη Volkswagen κατά 4 βαθμούς (87 και 81 βαθμοί αντίστοιχα), χάρη στη 2η θέση του Hirvonen και την 4η του Sordo, ο οποίος δυσκολεύτηκε να προσαρμοστεί στον αγώνα και να πάρει το 100% των δυνατοτήτων του DS3.

Επόμενος αγώνας είναι το ράλλυ Πορτογαλίας, στις 11-14 Απριλίου 2013. Δες τα αναλυτικά ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ του ράλλυ Μεξικού, καθώς πως έχει διαμορφωθεί η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...