Τι κρατάω, τι πετάω από την παρουσίαση της Lotus

  • -
  • -

Η ομάδα της Lotus παρουσίασε χθες μέσω YouTube το μονοθέσιο με το οποίο οι Kimi Raikkonen και Romain Grosjeanθα προσπαθήσουν να πατήσουν στις περσινές πολύ καλές εμφανίσεις τους και να ανέβουν ακόμα παραπάνω στο πρωτάθλημα οδηγών και κατασκευαστών.

 

Όπως σε όλες τις παρουσιάσεις, οι ομάδες κρατούν πολύ καλά μακριά από τα αδιάκριτα βλέμματα τις αλλαγές που έχουν κάνει. Έτσι εκτός από την επιλογή της ομάδας να πάει σε εξατμίσεις τύπου Red Bull Racing, δεν είχαμε κάτι άλλο σε τεχνικό επίπεδο που να τράβηξε την προσοχή μας.

 

Κρατάμε το γεγονός ότι η ομάδα επέλεξε να έχει και πάλι τον Romain Grosjean δίπλα στον Kimi Raikkonen, κάτι που δείχνει ότι η ομάδα βασίζει πολλά στον νεαρό και στο ταλέντο του. Μεγάλο πορτοφόλι δεν έχει ώστε να θεωρηθεί ότι έρχεται για τα λεφτά του.  O Γάλλος είναι ταχύτατος οδηγός, και πρέπει να φέρει τα αποτελέσματα. Κλειδί βέβαια είναι να αλλάξει νοοτροπία και να ξεφύγει από το σύνδρομο του GP2. Άλλο σημείο κλειδί είναι το ότι η ομάδα έχει βρει το «κουμπί» του Raikkonen, αφήνοντάς του χώρο και άνεση σε ότι αφορά τις υποχρεώσεις του προς τους χορηγούς. Τον αφήνουν να κάνει αυτό που ξέρει τέλεια, να οδηγεί το μονοθέσιο στο όριο.

 

Το μονοθέσιο που θα δούμε την Τρίτη στην πρεμιέρα των δοκιμών θα είναι διαφορετικό, από την στιγμή που θα έχουν όλα τα «εξαρτήματα» στην διάθεσή τους.  Πάντως ο στόχος τους για φέτος είναι να μπουν στην πρώτη 3άδα στο πρωτάθλημα έχοντας να αντιμετωπίσουν την Ferrari, την McLaren και την Mercedes,.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...