Γιατί δεν θα τρέξει στις πρώτες δοκιμές ο Alonso;

  • -
  • -

Είδηση αποτέλεσε χθες το γεγονός ότι η Ferrari ανακοίνωσε την σύνθεσή της για τις πρώτες δοκιμές στην Jerez, χωρίς να συμπεριλάβει το όνομα του Fernando Alonso. Το γιατί θα προσπαθήσουμε να το εξηγήσουμε.

 

Αυτό που ανακοίνωσε η Ferrari ήταν ότι θα δώσουν παραπάνω χρόνο στον Alonso για να προετοιμαστεί και θα κάνει την εμφάνισή του στις δοκιμές της Βαρκελώνης από τις 28 Φεβρουαρίου μέχρι τις 3 Μαρτίου. Οι δοκιμές στην Jerez θα γίνουν από τις 7 Φεβρουαρίου. Οπότε μεσολαβεί ένα εύκολο χρονικό διάστημα. Ποια θέματα έχει η Ferrari; Έχει ένα νέο μονοθέσιο, έχει έναν νέο οδηγό εξέλιξης ο οποίος θα πρέπει να κατανοήσει το νέο μονοθέσιο το οποίο θα βελτιώνει στον προσομειωτή και μια πίστα η οποία δεν έχει τίποτα να προσφέρει  και δεν είναι αντιπροσωπευτική για την δυναμικότητα ενός μονοθεσίου.

 

Η Βαρκελώνη αποτελεί την κατεξοχή πίστα για δοκιμές κυρίως για την αεροδυναμική απόδοση ενός μονοθεσίου, και όποιος πηγαίνει καλά εκεί, μπορεί να βλέπει αισιόδοξα το μέλλον. Πρέπει να τονίσουμε ότι και η Red Bull Racing δεν θα φέρει το νέο μονοθέσιο στην Jerez.

 

Από την άλλη ο de la Rosa θα πρέπει να καταλάβει πώς είναι το μονοθέσιο ώστε να εναρμονιστεί με αυτά που του δίνει ο προσομοιωτής, γιατί αυτό θα είναι το αντικείμενο της δουλειάς του. Οπότε επειδή οι πρώτες δοκιμές δεν θα έχουν να κάνουν με την βελτίωση στην απόδοση του μονοθεσίου, αλλά για την αρχική προσέγγιση στο νέο αυτό … εργαλείο, η Ferrari σκέφτηκε λογικά και εκμεταλλεύεται διαφορετικά την κατάσταση.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...