Αποκλειστικό: O Bernie Ecclestone στο GoCar

«Θέλουμε το GP στην Τουρκία»

  • -
  • -

Τις τελευταίες μέρες στην Τουρκία υπάρχει αναβρασμός σχετικά με την επιστροφή του Grand Prix στην πίστα του Istanbulpark. Μάλιστα λέγεται ότι εφόσον όλα κλείσουν θα έχουμε μια ανακοίνωση την βδομάδα που μας έρχεται. Το Grand Prix λείπει από το καλεντάρι εδώ και 2 χρόνια.

 

Στην γείτονα χώρα υπήρχε ένας διαγωνισμός για το ποιος θα πάρει τα δικαιώματα διαχείρισης της πίστας, και τον διαγωνισμό αυτό τον κέρδισε αρχικά η εταιρία Istanbul MC Racing έναντι 5εκ δολ τον χρόνο μέχρι το 2020. Όταν όμως δεν μπόρεσε να παρέχει τις απαιτούμενες ρήτρες ασφαλείας, νικητής αναδείχθηκε ο δεύτερος στην σειρά, η εταιρία Intercity Auto Rental Company.

 

Μιλώντας για τις πιθανότητες επιστροφής του Τουρκικού GP το αφεντικό της Intercity, Vural Rk είπε : «Ξέρω τον Bernie Ecclestone για πολλά χρόνια. Παρουσίασα το πρότζεκτ για το Istanbul park και έμεινε ενθουσιασμένος. Υποσχέθηκε να μειώσει τα 26εκ δολ σε απαιτήσεις που είχε. Το Τουρκικό κράτος θα πληρώσει τα 13.5εκ δολ και εγώ θα πληρώσω τα υπόλοιπα 5 από το δικό μου μπατζετ, και συνεπώς θα κλείσουμε σε ένα ποσό γύρω στα 20εκ δολ τον χρόνο. Το μεγαλύτερο πρόβλημα του Bernie ήταν η παρουσία του κόσμου, και εμείς του εγγυηθήκαμε 50.000 θεατές. Θέλουμε να κλείσουμε ένα 7ετές συμβόλαιο για το Τουρκικό GP».

 

Ο πραγματικός αριθμός των θεατών αναμένεται να είναι 80.000 για τον αγώνα.

 

Το GoCar επικοινώνησε με τον Bernie Ecclestone ο οποίος μας είπε : «Είναι ένα θέμα το οποίο θα θέλαμε με χαρά να συζητήσουμε με τους υπεύθυνους. Θα θέλαμε πάρα πολύ την επιστροφή της F1 στην Τουρκία».

 

Μια επιστροφή της F1 στην Τουρκία θα έχει μεγάλο ενδιαφέρον και για τους Έλληνες γιατί θα αποτελέσει την πιο φθηνή λύση για να παρακολουθήσει κάποιος έναν αγώνα Formula 1.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...