Τι κρατάω, τι πετάω από τις ελεύθερες δοκιμές

Ξεκίνησε το αγωνιστικό τριήμερο στο Abu Dhabi

  • -
  • -

Ξεκίνησε λοιπόν η αγωνιστική δράση εν όψει του αγώνα στο Abu Dhabi. Τον έλεγχο δείχνουν ότι κρατούν οι RBR με τον Vettel να κυριαρχεί στο δεύτερο σκέλος των δοκιμαστικών. Στο πρώτο σκέλοςτο πάνω χέρι είχε η McLaren.

 

Η RBR διαμαρτυρήθηκε την κρίσιμη στιγμή για ένα κόλπο στα συστήματα φρένων. Σύμφωνα με την ομάδα υπάρχει τρόπος να χρησιμοποιείται η «θερμότητα» για να ζεσταίνεται η ζάντα και συνεπώς και το ελαστικό, σε μια προσπάθεια να το φέρνουν πιο γρήγορα σε θερμοκρασία λειτουργίας. Και όλα αυτά ελεγχόμενα στην φάση του pit stop. Η FIA εξέδωσε ενημέρωση τονίζοντας ότι κάτι τέτοιο είναι παράνομο. Τα προβλήματα της ομάδας εστιάστηκαν και πάλι στο μονοθέσιο του Webber όταν αντιμετώπισε πρόβλημα με το KERS του, κάτι το οποίο του στέρησε την 2η θέση και στον προηγούμενο αγώνα στην Ινδία.

 

Ο στόχος από την άλλη πλευρά της Ferrari είναι να βρει 4 με 5 δέκατα στα προκριματικά ώστε να ξεκινήσουν τον αγώνα πιο κοντά στις Red Bull Racing. Σήμερα έφεραν πολλές αναβαθμίσεις και έδειξαν ικανοποιημένοι. Κατά πόσο αυτές θα χρησιμοποιηθούν και την Κυριακή θα φανεί ασφαλώς αύριο, όταν θα γίνει και το τρίτο σκέλος των ελεύθερων δοκιμών. Όπως τονίζει ο Pat Fry, τεχνικός διευθυντής της Ferrari, «Εδώ και λίγο καιρό πατάμε τέρμα γκάζι», αναφερόμενος στην πορεία εξέλιξης του μονοθεσίου.

 

Λίγο πιο πίσω ο Raikkonen ψάχνει 4 δέκατα που του λείπουν από τον πρωτοπόρο και φίλο του Vettel. Πιθανώς ο Alonso να έχει να αντιμετωπίσει και τον πονοκέφαλο που ονομάζεται Lotus στην προσπάθειά του να πιάσει τον Vettel. Κρατάμε την καλή εμφάνιση του Bottas για λογαριασμό της Williams ο οποίος βάζει σοβαρή υποψηφιότητα για την θέση δίπλα στον Maldonado του χρόνου. Το ίδιο ισχύει και για τον Max Chilton ο οποίος έκανε καλή εμφάνιση για την Marussia.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...