Τι κρατάω, τι πετάω από τον αγώνα της Ινδίας

  • -
  • -

Για άλλο ένα αγώνα ο Sebastian Vettel είδε πρώτος την καρό σημαία του τερματισμού. Τι και εάν η Red Bull Racing χρειάστηκε μισή σαιζόν να βρει λύσεις για τις αλλαγές στους κανονισμούς, αλλά και τις απαγορεύσεις τελευταίας στιγμής, γύρισε πίσω δυνατή. Έχει βρει τα πατήματά της, και πλέον έχει τον πρώτο λόγο για το πρωτάθλημα. Η ομάδα είχε να αντιμετωπίσει δυο προβλήματα σήμερα. Το πρώτο ήταν το πρόβλημα με το KERS του Webber (από τον 20ογύρο είχε πρόβλημα) και το δεύτερο ήταν ένα πρόβλημα με το πάτωμα του Vettel.

 

Από την Red Bull Racing σχολίασαν ότι ναι μεν είχαν το άγχος τους, αλλά στο τέλος όλα πήγαν μια χαρά. Ερωτήσεις δέχθηκε ο Vettel στην συνέντευξη τύπου σχετικά με το εάν έχει υπογράψει κάτι με την Ferrari. O Γερμανός είπε: «Όχι, δεν υπάρχει τίποτα, τίποτα να σας πω, τίποτα δεν έχω υπογράψει. Τίποτα δεν έχει αλλάξει», τονίζοντας για άλλη μια φορά ότι είναι πολύ χαρούμενος στην Red Bull Racing. Το ίδιο απάντησε και σε ερωτήσεις του Βρετανικού Sky.

 

Κρατάμε την εμφάνιση του Alonso ο οποίος για άλλη μια φορά με υποδεέστερο μονοθέσιο έκανε έναν εκπληκτικό αγώνα. Μπορεί να «πουλάει» λίγο τρέλα λέγοντας ότι είναι 100% σίγουρος ότι θα πάρει τον τίτλο και το Σάββατο ότι η ομάδα του παλεύει με τον Newey και όχι με τους οδηγούς, πρέπει να αποδεχθούμε ότι είναι ο πιο ολοκληρωμένος οδηγός αυτή τη στιγμή. Παίζει το παιχνίδι του μέσα και έξω από την πίστα και το παίζει καλά.

 

Κόκκινη κάρτα θα δείξουμε στον Mark Webber ο οποίος εγκατέλειψε την συνέντευξη τύπου πριν απαντήσουν οι Vettel και Alonso σε μια μάλλον «ανόητη» ερώτηση Γερμανού δημοσιογράφου, ο οποίος τους ρώτησε τι θα ήθελε ο ένας από τον άλλο. Τόσο ο Alonso όσο και ο Vettel χάθηκαν λίγο και ήταν αμήχανοι, ενώ ο Webber σηκώθηκε και έφυγε.

 

Σε ρηχά νερά κινήθηκαν οι McLaren, παρόλο που ο Hamilton έκανε μια προσπάθεια στο τέλος του αγώνα να κυνηγήσει το βάθρο. Το μειονέκτημα που υπάρχει είναι ότι η ομάδα θέλει να δοκιμάσει πράγματα εν όψει 2013, αλλά δεν μπορεί να τα πει στον Hamilton που θα βρίσκεται σε αντίπαλη ομάδα του χρόνου. Έτσι βάζει εξαρτήματα στο μονοθέσιο, χωρίς να του δίνει λεπτομέρειες.

 

Απογοήτευση και ο Michael Schumacher, ο οποίος παρόλο που ήταν άτυχος και αναγκάστηκε να αλλάξει ελαστικό στον πρώτο γύρο, έβλεπε τις μπλε σημαίες να πέφτουν βροχή. Μάλιστα έπρεπε να δει τους αγωνοδίκες στο τέλος του αγώνα γιατί παραβίασε αρκετές. Καμία ποινή δεν του επιβλήθηκε στο τέλος. Πάντως μετά από το τέλος της σαιζόν θα πάρει την W03 δώρο από την ομάδα του. Δεν γνωρίζουμε εάν έχει χώρο στο σαλόνι του για να την … κρεμάσει.

 

O Massa είχε μια καλή μάχη με τον Raikkonen, σε όλο τον αγώνα. Μπόρεσε και κρατήθηκε μπροστά από την Lotus του Φιλανδού με την διαφορά να είναι λιγότερο από δευτερόλεπτο. Όμως από τον Iceman έλειπε η τελική ταχύτητα και δεν μπόρεσε να ξεπεράσει το εμπόδιο του Βραζιλιάνου.  

 

Έχουμε άλλους 3 αγώνες και όλα παίζονται. Ο Alonso περιμένει κάτι από την ομάδα του, αναβαθμίζεις για το μονοθέσιο. Το πρόβλημα για την Ferrari είναι η αδυναμία της να τα φέρει σε καλές θέσεις στα προκριματικά. Πρέπει να βρουν μισό δευτερόλεπτο στα προκριματικά, κάτι πολύ δύσκολο, ειδικά την στιγμή που η Red Bull Racing έχει βρει τα πατήματά της.

 

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...