Τι κρατάω και τι πετάω από τον αγώνα της Κορέας

… δεν έγινε της … Κορέας

  • -
  • -

Η Κυριακή ήταν μια μεγάλη μέρα για την Red Bull Racing. Παρόλο που οι άνθρωποί της ανησυχούσαν έντονα για το εάν αντέξουν τα ελαστικά τους, και κυρίως το μπροστά δεξιά, όλα πήγαν τέλεια. Οι ερωτήσεις στην συνέντευξη των οδηγών έπεφταν βροχή στον Alonso και στο γεγονός ότι η Ferrari δεν έχει φέρει νέα τμήματα στο μονοθέσιο.

 

Πρέπει να κρατήσουμε το σημείο αυτό. Περιμένουμε κάτι από την Ferrari. Δεν μπορούμε να ξέρουμε εάν έχει άσσο στο μανίκι, εάν το μονοθέσιο «παίρνει κάτι ακόμα» σε εξέλιξη, αλλά εάν δεν φέρουν κάτι τότε το πρωτάθλημα θα πάει και πάλι στην ομάδα των Ταύρων. Αυτό που κέρδισε η Ferrari είναι ο Massa. Από το Βέλγιο και μετά η απόδοσή του έχει αλλάξει ρότα και πανάξια μένει στην Ferrari. Αυτό το περιμένουμε να ανακοινωθεί στα μέσα της βδομάδας που μας έρχεται. Η ανανέωση θα είναι για ένα χρόνο.

 

Πετάμε την εμφάνιση της McLaren γενικώς. Τόσο στα προκριματικά όσο και στον αγώνα. Και εάν δεν έφταιγε ο Button για την εγκατάλειψη, ο Hamilton είχε για άλλη μια φορά πρόβλημα με το μονοθέσιο. Για τους λάτρεις των θεωριών συνομωσίας υπήρχε πλούσια τροφή. Στην ίδια μοίρα ήταν και το τριήμερο της Mercedes. Ο Rosberg είχε σύγκρουση και εγκατάλειψη, ενώ ο Schumacher κινήθηκε σε ρηχά νερά. Πολύ καλά πήγαν οι δυο Toro Rosso και πρέπει να το βάλουμε στον υπολογισμό μας. Η ομάδα βελτιώνεται και βρίσκεται σε μια φάση εσωτερικής αναδιοργάνωσης με την πρόσληψη του James Key καθώς και την αναζήτηση νέου επικεφαλής αεροδυναμικού τμήματος.

 

Καθώς το πρωτάθλημα φτάνει στους τελευταίους αγώνες, η κατάσταση δείχνει ότι η μάχη θα είναι και πάλι ανάμεσα στους Vettel και Alonso. Καταρχάς ρόλο θα παίξουν οι δυο teammate τους Webber και Massa. Η Ferrari είναι στην ευχάριστη θέση να έχει τον Βραζιλιάνο στην καλύτερη δυνατή κατάσταση τώρα που τον χρειάζεται. Ρόλο θα παίξουν και ο αγώνας με τον οποίο θα φέρνουν τις όποιες βελτιώσεις. Η πίεση τώρα έχει μεταφερθεί όπως είναι λογικό στην πλευρά της Ferrari. Ο Alonso έχασε την πρωτοπορία και αυτοί είναι που θα πρέπει να επιτεθούν.

 

Στο παζάρι των οδηγών περιμένουμε όπως είπαμε μόνο την τυπική ανακοίνωση του Massa εκ μέρους της Ferrari. Περιμένουμε να πέσει και η τυπική υπογραφή ώστε να ανακοινωθεί, ένα σήριαλ το οποίο κράτησε πολύ καιρό. Από κει και πέρα το μέλλον του Kobayashi στην Sauber δεν είναι καλό και τις συζητήσεις με την ομάδα έχει προχωρήσει ο Hulkenberg ο οποίος είναι πρακτικά ελεύθερος από την Force India. Εκεί ίσως δούμε και πάλι τον Sutil!

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...