Loeb: κάποιος να τον σταματήσει… (+video)

Νικητής (ΚΑΙ) στο Rallycross X Games Los Angeles 2012 με το Citroën DS3 XL

  • -
  • -

Μπορεί να έτρεξε πρώτη φορά στον αγώνα Rallycross X Games Los Angeles, αλλά το ταλέντο, η εμπειρία και το Citroen του έκαναν τη διαφορά. Ο Sebastien Loeb έτρεξε κόντρα στα θηρία του θεσμού και τους κέρδισε μέσα στην έδρα τους. Όπλο του στην κυκλική πίστα με τους τσιμεντένιους τοίχους που δεν αφήνουν περιθώρια για λάθη ήταν το ειδικά εξελιγμένο Citroën DS3 XL των 545 ίππων. Ενδεικτικά της δυσκολίας της πίστας ήταν τα εντυπωσιακά ατυχήματα κατά τη διάρκεια των ελευθέρων δοκιμών, μεταξύ των οποίων και εκείνα των Toomas Heikkinen και Marcus Grönholm οι οποίοι αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τον αγώνα.

Ο αγώνας ξεκίνησε την Κυριακή 1 Ιουλίου με τρεις κατατακτήριους γύρους, οι οποίοι καθόριζαν τη σειρά εκκίνησης για τον τελικό. Ένα από τα φαβορί, ο Travis Pastrana, χτύπησε στον τοίχο στην πρώτη μόλις στροφή. Έτσι, η κορυφαία μάχη που όλοι περίμεναν μεταξύ Loeb και Pastrana δεν έγινε ποτέ.  O Loeb επικράτησε εύκολα σε όλους τους προκριματικούς γύρους, κάνοντας χρόνο πάνω από 3 sec ταχύτερο από τον δεύτερο, Tanner Foust, αστέρι του Global Rallycross Champion. Μέσα σε λίγα λεπτά, ο Γάλλος από πρακτικά άγνωστος στις Η.Π.Α. έγινε το επίκεντρο του ενδιαφέροντος. Πλέον, το μόνο που είχε απομείνει ήταν να επαναλάβει την σπουδαία του απόδοση και στον τελικό, στον οποίο συμμετείχαν δέκα αυτοκίνητα..

Μετά από μια τέλεια εκκίνηση, ο Loeb βρέθηκε επικεφαλής του αγώνα και σχημάτισε γρήγορα μικρό προβάδισμα από τους διώκτες του. Παρόλα αυτά, έπρεπε να γίνει διακοπή του αγώνα στο δεύτερο γύρο λόγω μιας σύγκρουσης που μπλόκαρε την πίστα. Η αναστάτωση ήταν εμφανής στους οδηγούς, κάποιοι από τους οποίους στη συνέχεια δεν πέρασαν από την επανεκκίνηση. Έτσι, ο τελικός ξεκίνησε για τρίτη φορά. Και πάλι ο Loeb ήταν αυτός που ξεχύθηκε πρώτος διευρύνοντας τη διαφορά του από τον δεύτερο Ken Block (Ford Fiesta). O Seb χαλάρωσε μόνο όταν έσκασε το λάστιχο του Αμερικανού! Μετά και από αυτή την εξέλιξη, ο 8κις παγκόσμιος πρωταθλητής WRC τερμάτισε με χαρακτηριστική άνεση στην πρώτη θέση του αγώνα.

«Ήταν ένα υπέροχο Σαββατοκύριακο και προφανώς είμαι πολύ ευχαριστημένος με τη νίκη, αν και πρέπει να παραδεχτώ ότι δυσκολεύομαι να χαρώ αυτή τη νίκη όταν ο «καλύτερος εχθρός» μου, Marcus Grönholm, είναι στο νοσοκομείο μετά το ατύχημα που είχε», δήλωσε ο Loeb. «Και οι δύο μας ανυπομονούσαμε για αυτή τη μάχη και είναι πραγματικά κρίμα που τελικά δεν τα καταφέραμε να την πραγματοποιήσουμε. Ήταν ο πρώτος μου αγώνας στο rallycross, όμως κατάλαβα αμέσως την κρισιμότητα της εκκίνησης. Ήμουν λίγο ταχύτερος από τους άλλους στις δοκιμές και ήξερα πως αν τα πήγαινα καλά στην εκκίνηση το πιθανότερο ήταν πως θα είμαι και ο νικητής του αγώνα. Ήρθα εδώ με την ελπίδα πως θα μπορούσα να νικήσω και αυτό ακριβώς έγινε!».

«Έχοντας αποδείξει τη δυναμική της φιλοσοφίας Créative Technologie στους δρόμους όλου του κόσμου, η Citroën Racing και ο Sébastien Loeb  επικράτησαν σε μια νέα κατηγορία», δήλωσε ο εμφανώς ευχαριστημένος επικεφαλής της Citroën Racing, Yves Matton. «Με δεδομένο ότι τα πάντα ήταν καινούργια για εμάς προετοιμαστήκαμε με ιδιαίτερη προσοχή για κάθε λεπτομέρεια. Όταν βρεθήκαμε στο χώρο του αγώνα αντιμετωπίσαμε μια ιδιαίτερα χαλαρή ατμόσφαιρα, όμως παραμείναμε συγκεντρωμένοι και έτσι κερδίσαμε. Συγχαρητήρια σε όλη την ομάδα για τη σκληρή δουλειά και θα ήθελα να ευχαριστήσω ιδιαίτερα τον Kenneth Hansen για τις συμβουλές του».

Rallycross X Games Los Angeles 2012

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

1. Sebastien Loeb

2. Ken Block

3. Brian Deegan

4. Rhys Milen

5. Liam Doran

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...