F1: Ανακτά την αυτοπεποίθησή της η Ferrari, λέει ο Τομπάζης

Ο Έλληνας σχεδιαστής μιλάει για την βελτίωση της ομάδας

  • -
  • -

Ο επικεφαλής του σχεδιαστικού τμήματος της Ferrari, Νικόλας Τομπάζης, λέει ότι η βελτίωση της ομάδας έδωσε την απαραίτητη αυτοπεποίθηση ότι μπορεί να κερδίσει αυτό το πρωτάθλημα.

 

«Σωστά ή λάθος υπάρχει μια προσδοκία, σαν Ferrari, ότι πρέπει να κερδίζουμε σε κάθε αγώνα και να είμαστε ανταγωνιστικοί. Στην αρχή της σαιζόν ήμασταν μη ανταγωνιστικοί, κάτι που ήταν ένα μεγάλο σοκ τόσο για μένα όσο και για τους συναδέλφους μου. Ήταν πολύ δύσκολοι μήνες, αλλά βάλαμε κάτω το κεφάλι μας και αντιμετωπίσαμε ψύχραιμα το πρόβλημα και πιστεύω ότι οι τελευταίοι αγώνες ήταν μια ένεση ηθικού, μας έκανε να πιστέψουμε ότι μπορούμε να το καταφέρουμε», είπε ο Έλληνας μηχανικός.

 

Ο Τομπάζης τόνισε ότι η Ιταλική ομάδα τροποποίησε μέσα στους πρώτους επτά αγώνες όλο σχεδόν το μονοθέσιο, από την εμπρός πτέρυγα, τον διαχύτη, την πίσω πτέρυγα, τους κατευθυντήρες αέρα, τις εισαγωγές αέρα στα φρένα, κάνοντάς το πιο αποδοτικό. «Παρόλα αυτά συνεχίζαμε και δουλεύαμε στις εξατμίσεις για να βρούμε μια πιο στιβαρή και απλή λύση, αλλά είναι πάντα σε σχέση με το αρχικό μας πλάνο και αυτό είναι αυτό που παρουσιάσαμε στον Καναδά», είπε.

 

Όμως η μάχη για την βελτίωση δεν έχει σταματήσει εδώ και θα έχουν ακόμα πολλά να κάνουν για να μείνουν σε αυτό το υψηλό επόπεδο.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...