Ράλλυ Ακρόπολις 2012: ΕΔ 16 Κεφαλάρι 2 - ΕΔ 17 Ζήρια 2

Αντεπίθεση του Solberg και μείωση της διαφοράς με τον Loeb στα 10,2 δευτ.

  • -
  • -

Ο Petter Solberg κέρδισε και την ΕΔ16 και μειώνει τη διαφορά από τον Sebastien Loeb σε 14,1 δευτ. Οι συνθήκες στο Κεφαλάρι 2 είναι πολύ δύσκολες λόγω της έντονης βροχόπτωσης. Οι οδηγοί χρησιμοποιούν σκληρή γόμα, πράγμα που σημαίνει πολύ χαμηλή πρόσφυση. Ο Jari-Matti Latvala εξακολουθεί να αντιμετωπίζει το πρόβλημα με την πίσω δαγκάνα φρένων. Στην τελευταία ειδική της ημέρας (Ζήρια 2) ο Petter Solberg σημείωσε ακόμα έναν ταχύτερο χρόνο και η διαφορά από τον Sebastien Loeb στη γενική κατάταξη είναι 10,2 δευτ. O Mikko Hirvonen διατηρεί την 3η θέση, αυξάνοντας παράλληλα τη διαφορά του από τον τέταρτο Latvala, που εξακολουθεί να έχει πρόβλημα με τα φρένα του. Η δράση συνεχίζεται αύριο στο τέταρτο σκέλος με ακόμα πέντε ειδικές διαδρομές.

 

LOEB Sébastien - ELENA Daniel
«Νομίζω ότι είναι αδύνατον να οδηγήσεις στο τέλος της ΕΔ 16. Στα σημεία που θα περνούσες με 140 χλμ./ώρα τώρα πας με 40 χλμ./ώρα. Δεν ελέγχεις το αυτοκίνητο. Στην ΕΔ 17 ο Solberg ήταν πολύ γρήγορος. Θα δώσουμε μάχη αύριο. Δεν ήμασταν τυχεροί με τη βροχή στην προηγούμενη, αλλά και σε αυτήν την ειδική. Θα δούμε αύριο πώς θα είναι οι συνθήκες.»


HIRVONEN Mikko - LEHTINEN Jarmo

«Μοιάζει με βρεγμένο Μόντε Κάρλο με σλικ. Γλιστράει πολύ. Ευτυχώς φτάσαμε εδώ. Δεν ήταν όπως ήλπιζα ο ρυθμός, οι συνθήκες. Είμαστε, ωστόσο, ευχαριστημένοι. Πολύ γλιστερή η τελευταία ειδική σε κάποια σημεία. Προσπάθησα να μην κάνω λάθη, ώστε να γυρίσω πίσω.»


LATVALA Jari-Matti - ANTTILA Miikka

«Έκανα ό,τι καλύτερο μπορούσα με τρία φρένα. Οι φουρκέτες ήταν δύσκολες, γιατί δεν μπορούσα να χρησιμοποιήσω χειρόφρενο. Είμαι χαρούμενος που βρίσκομαι εδώ και μπορούμε να λύσουμε τα προβλήματα. Ας συγκεντρωθούμε για αύριο.»

SOLBERG Petter - PATTERSON Chris
«Είναι καλός ο χρόνος , αλλά ο Seb έρχεται γρήγορα. Έχασα σχεδόν 7 δευτ. στο τέλος της ΕΔ16. Έχασα μια διασταύρωση. Ήταν καλή ειδική, όμως ο Loeb είναι έξυπνος. Έχει πολύ δρόμο ακόμα. Θα δούμε τι θα γίνει. Δεν πήρα ρίσκο. Ήλπιζα να κάνω κάποιον καλό χρόνο στην ΕΔ17. Το αυτοκίνητο είναι φανταστικό. Είμαι ευχαριστημένος. Ίσως η διαφορά να είναι 6 δευτ. στο τέλος της ημέρας.»


TANAK Ott - SIKK Kuldar

«Είναι πιο δύσκολο από την προηγούμενη μέρα. Γλιστράει πολύ. Δεν υπάρχει πρόσφυση. Από τις γραμμές του Οliveira κατάλαβα ότι πίεζε σε κάποια σημεία.»


NEUVILLE Thierry - GILSOUL Nicolas

«Είναι κάπως καλύτερα από την προηγούμενη. Οι δύο τελευταίες ειδικές γλιστρούσαν πολύ. Δεν πήραμε ρίσκο. Θα μπορούσαμε να πάμε και πιο γρήγορα, αλλά στη θέση όπου βρισκόμαστε δεν έχει νόημα.»


OLIVEIRA Daniel Rolim - MAGALHAES Carlos

«Ήταν ωραία μέρα, αλλά γλιστερή και με λάσπη που δεν περίμενα. Τερματίσαμε. Όλα καλά.»


OSTBERG Mads - ANDERSSON Jonas

«Ήταν διασκεδαστικό. Δεν οδηγούσα το αυτοκίνητο στην ΕΔ16. Δεν ξέρω πώς πήγαινε… Νομίζεις ότι πας αργά, αλλά δεν πας όσο αργά πρέπει. Ήταν η πιο ενδιαφέρουσα ειδική και αυτή που ευχαριστήθηκα περισσότερο. Νομίζω ότι ο Νeuville πιέζει. Και εμείς το ίδιο, αλλά όχι αρκετά. Είμαστε άτυχοι με τη βροχή. Είναι ωραίο να έχεις μια ειδική όπου να μπορείς να βάζεις 6η ταχύτητα για ώρα. Το ευχαριστήθηκα στα γρήγορα κομμάτια, παρόλο που οι συνθήκες δεν ήταν ιδανικές.»

Πηγή: www.acropolisrally.gr

 

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...