Ford WRC: 150 συνεχόμενοι τερματισμοί…

… σε βαθμολογούμενη θέση

  • -
  • -

Η 6η θέση του Petter Solberg στο ράλλυ Αργεντινής 2012 σηματοδότησε τον 150ό συνεχόμενο τερματισμό της Ford σε βαθμολογούμενη θέση στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι. Η Ford γίνεται έτσι η πρώτη από τους κατασκευαστές που πετυχαίνει αυτό το ορόσημο στην 39χρονη ιστορία του πρωταθλήματος. Η κούρσα βαθμολογούμενων τερματισμών ξεκίνησε στον πρώτο γύρο του πρωταθλήματος του 2002, στο Monte Carlo. Από τότε, τουλάχιστον ένας από τους εργοστασιακούς οδηγούς της ομάδας τερματίζει σε βαθμολογούμενη θέση σε όλα τα ράλλυ. Η Ford και η M-Sport γιόρτασαν το επίτευγμά τους στην τελετή τερματισμού του ράλλυ Αργεντινής, στο Carlos Paz, την Κυριακή το απόγευμα. Όπως δήλωσε μεταξύ άλλων ο Gerard Quinn, senior manager της Ford Racing, “Αυτό το ρεκόρ είναι προϊόν ενός αξιοσημείωτου μίγματος ταχύτητας και αξιοπιστίας. Έχουμε επιδείξει επί μία και πλέον δεκαετία στους αγώνες WRC σταθερότητα και συνέπεια στις επιδόσεις”. Ας δούμε όμως μερικά highlights, κάποιους σημαντικούς αριθμούς που συνετέλεσαν στο ρεκόρ της Ford:

1ο  ράλι της κούρσας των βαθμολογούμενων τερματισμών ήταν το Ράλλυ Monte Carlo 2002, με τους Carlos Sainz & Luis Moya στην τρίτη θέση και τους Colin McRae & Nicky Grist στην τέταρτη. Και οι δύο οδηγούσαν Ford Focus RS WRC.

6  νίκες προσμετρά η ομάδα τα τελευταία 10 χρόνια στο Ράλι Σουηδίας, τις περισσότερες που έχει κερδίσει σε αγώνα του WRC από το 2002.

8  Ford Fiesta RS WRC τερμάτισαν στο TOP 10 του Ράλι Βρετανίας 2011.

12  οδηγοί συνέβαλαν στο ρεκόρ της Ford. Πρόκειται για τους Mikko Hirvonen (84 βαθμολογούμενοι τερματισμοί), Jari-Matti Latvala (48), Marcus Grönholm (29), Markko Märtin (28), François Duval (19), Toni Gardemeister (13), Roman Kresta (10), Carlos Sainz (9), Colin McRae (9), Petter Solberg (4), Janne Tuohino (2) και Henning Solberg (1).

14  συνεχόμενους τερματισμούς στο βάθρο έχει πετύχει η επίσημη ομάδα της Ford από το Ράλι Σαρδηνίας 2006 μέχρι το Ράλι Μεξικού 2007, και πάλι από το Ράλι Αργεντινής 2007 μέχρι το Ράλι Μεξικού 2008.

18  είναι οι χώρες στις οποίες έχει κερδίσει η Ford και

23  οι χώρες στις οποίες η Ford έχει κερδίσει βαθμούς.

27%  είναι το ποσοστό των ράλι όπου η Ford έχει κερδίσει σε 150 αγώνες.

40  νίκες έχει κερδίσει συνολικά η Ford από το 2002.

50ός  συνεχόμενος τερματισμός ήταν στο Ράλι Κύπρου το 2005, όταν οι Toni Gardemeister & Jakke Honkanen τερμάτισαν πέμπτοι, μία θέση μπροστά από τους Roman Kresta & Jan Možný.

75ος  συνεχόμενος τερματισμός στους βαθμούς, στο Ράλι Νέας Ζηλανδίας το 2006. Ήταν ο αγώνας στον οποίο η Ford κλείδωσε τον παγκόσμιο τίτλο των κατασκευαστών εκείνης της χρονιάς.

96  από τους 150 τερματισμούς ήταν στο βάθρο.

100:  Ο εμβληματικός αριθμός επιτεύχθηκε στο Ράλι Τουρκίας το 2008, όταν η Ford τερμάτισε στις θέσεις 1-2. Οι Mikko Hirvonen & Jarmo Lehtinen κέρδισαν, ενώ οι Jari-Matti Latvala & Miikka Anttila ήρθαν δεύτεροι.

1983  βαθμούς έχει συγκεντρώσει η Ford στο πρωτάθλημα των κατασκευαστών από το Monte Carlo του 2002, τους περισσότερους με το θρυλικό πλέον Focus WRC.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...