WTCC 2012: Slovakia

Ο Huff μπαίνει στο κυνήγι του τίτλου

  • -
  • -

Ο πρώτος γύρος του αγώνα της Σλοβακίας, έφερε στις δύο πρώτες θέσεις τους Tarquini και Dudukalo με Seat Leon. Συγκεκριμένα ο Tarquini είχε βρεθεί τελευταία φορά στο βάθρο του νικητή, τον περασμένο Απρίλιο.

Ο κάτοχος της pole position Norbert Michelisz με BMW δεν άντεξε την πίεση από το Leon του Tarquini. Προσπάθησε να αντεπιτεθεί από τη τρίτη θέση που βρέθηκε, αλλά η σύγκρουση του με τον Muller τον έφερε εν τέλει πιο πίσω τερματίζοντας στην έκτη θέση.

Ο πρωτοπόρος της βαθμολογίας Muller, μετά την ποινή που δέχτηκε για το περιστατικό με τον Tarquini, έμεινε εκτός 10άδας τερματίζοντας με το Chevrolet του στην ενδέκατη θέση.

Αν και δεν τερμάτισε στον πρώτο αγώνα, ο Huff κέρδισε το δεύτερο γύρο του αγώνα της Σλοβακίας, μπαίνοντας δυνατά στην διεκδίκηση του φετινού τίτλου.

Ο Huff κράτησε πίσω του τον Muller ο οποίος έδωσε τη δική του σκληρή μάχη με τον φορμαρισμένο Tarquini για τη δεύτερη θέση. Τελικά τα δύο Chevrolet έκαναν το 1-2 και το Seat του Tarquini έμεινε στη τρίτη θέση. Τις δύο επόμενες θέσεις κατέλαβαν ο Coronel με BMW και ο Oriola με Seat. Ο Michelisz τερμάτισε και στον δεύτερο αγώνα στην έκτη θέση.

Ο τρίτος της βαθμολογίας Alain Menu, ο οποίος βρίσκεται μόλις ένα βαθμό πίσω από τον Huff, τερμάτισε τρίτος στον πρώτο αγώνα και δεν κατάφερε να τερματίσει στον δεύτερο γύρο του Σαββατοκύριακου. 

Επόμενος αγώνας του πρωταθλήματος στη Budapest (Hungaroring) στις 5-6 Μάιου. 

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

1ος αγώνας

2ος αγώνας

 

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΕΣ

WTCC - ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΟΔΗΓΩΝ

1.

Yvan Muller

149 pt.

2.

Rob Huff

122 pt.

3.

Alain Menu

121 pt.

4.

Tom Coronel

89 pt.

5.

Gabriene Tarquini

87 pt.

 

WTCC - ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ OMAΔΩΝ

1.

Chevrolet

337 pt.

2.

Seat Customer Technology

219 pt.

3.

BMW Customer Racing Teams

208 pt.

 

Αναλυτικοί πίνακες βαθμολογιών

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...