Συμμετοχές Ράλλυ Ακρόπολις 2012

Ρίχνονται στη μάχη 55 πληρώματα

  • -
  • -

Με 55 πληρώματα θα ξεκινήσει την Πέμπτη, 24 Μαΐου, στις 17:00, εμπρός από το Ζάππειο Μέγαρο το Ράλλυ Ακρόπολις 2012. Όλοι οι πρωταγωνιστές θα ριχθούν στη μάχη του σκληρότερου αγώνα του πρωταθλήματος, ο οποίος φέτος έχει μεγαλώσει τόσο σε διάρκεια όσο και αναφορικά με το μέγεθος της διαδρομής του.

Οι Sebastien Loeb- Daniel Elena με το Citroen DS3 WRC, μετά το ατύχημα του 2009, αλλά και την αδυναμία τους να επικρατήσουν πέρυσι των άλλοτε ομόσταυλων τους Ogier-Ingrassia, θα προσπαθήσουν και πάλι να πάρουν τη νίκη επί ελληνικού εδάφους. Με ενδιαφέρον  αναμένεται και η επίσημη πρώτη του Mikko Hirvonen πίσω από το τιμόνι του δεύτερου εργοστασιακού Citroen DS3 WRC, ο οποίος θα επιχειρήσει να επαναλάβει ό,τι πέτυχε για λογαριασμό της Ford το 2009: να ανέβει στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου. Ο Petter Solberg άριστος γνώστης του Ακρόπολις επιστρέφει πλέον με την εργοστασιακή ομάδα της Ford WRT, ενώ ο Νο1 οδηγός της ομάδας, Jari-Matti Latvala θα δώσει επίσης το παρών αφού έμεινε εκτός του Ράλλυ Αργεντινής εξαιτίας ενός ατυχήματος που είχε κάνοντας σκι.

Παρόντες στο Ράλλυ Ακρόπολις φέτος θα είναι και 10 συμμετέχοντες στην κατηγορία Παραγωγής, καθώς και οι νεαροί αγωνιζόμενοι στην κατηγορία WRC Academy, συμμετέχοντας στην πρώτη ειδική διαδρομή του αγώνα την Πέμπτη (Κινέττα), στις ε.δ. της Παρασκευής και στο πρώτο σκέλος του Σαββάτου.

Επτά είναι τα ελληνικά πληρώματα με κατάταξη από τη FIA ανάμεσά τους και οι περυσινοί Πρωταθλητές Ράλλυ, Λάμπρος Κύρκος-Γιώργος Πολυζώης με Mitsubishi Lancer EVO IX που θα μετρήσουν τις δυνάμεις τους απέναντι στο διεθνή ανταγωνισμό ωστόσο το ελληνικό ενδιαφέρον αναμένεται να είναι μεγαλύτερο, καθώς το πρώτο σκέλος του Σαββάτου και η Κυριακή- προσμετρά στο ελληνικό Πρωτάθλημα. Οι δηλώσεις συμμετοχής λήγουν στις 9 Μαΐου.
Κατεβάστε εδώ τον πίνακα συμμετοχών με αριθμητική σειρά.


ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...