WTCC 2011: Κίνα

Ο Muller ένα βήμα πριν τον τίτλο

  • -
  • -

Με τη νίκη του στη δεύτερη κούρσα της ημέρας, ο Yvan Muller έκανε ένα τεράστιο βήμα προς τον στόχο της κατάκτησης του τρίτου πρωταθλήματος στο WTCC. Με μια τέταρτη θέση στον πρώτο αγώνα, ο οδηγός της Chevrolet και αξιοποίησε στο έπακρο τις συνθήκες του αγώνα για να έχει το πάνω χέρι στον τελευταίο αγώνα της σεζόν.

Με τη διαφορά μεταξύ των Muller και Hoff να έχει αυξηθεί στους 20 βαθμούς, μειώνονται οι πιθανότητες του Βρετανού διεκδικητή να κλέψει τον τίτλο στον διπλό αγώνα στο Μακάο. Παρόλα αυτά οι 50 βαθμοί που χαρίζουν στο σύνολο οι πρωτιές στις δύο κούρσες, αφήνουν ακόμα κάποιες ελπίδες και σίγουρα διασφαλίζουν το ενδιαφέρον των θεατών και των αγωνιζόμενων.

Ενώ ο Muller έκανε το χρέος του ενόψει του τίτλου, τρεις οδηγοί μονοπώλησαν το ενδιαφέρον του αγώνα: Menu, Tarquini και Turkington. Η πρώτη θέση του Menu στην πρώτη κούρσα και η δεύτερη θέση του Ιταλού οδηγού στην δεύτερη κούρσα, ήταν ότι καλύτερο μπορούσαν να αποσπάσουν από τον αγώνα στην Κίνα. Αιτία η απόδοση του Turkington, ο οποίος στον τρίτο του αγώνα στο φετινό πρωτάθλημα, ήταν το πρόσωπο που κέρδισε τις εντυπώσεις. Ο Ιρλανδός οδηγώντας τη BMW ιδιωτικής ομάδας κατάφερε να πάρει μία δεύτερη και μία τέταρτη θέση. Το πρωτάθλημα ολοκληρώνεται στις 20 Νοεμβρίου με τον 23 και 24 αγώνα με το ενδιαφέρον να εστιάζεται αποκλειστικά για τη κορυφή καθώς οι υπόλοιπες θέσεις της πεντάδας δεν μπορούν να αλλάξουν.

 

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

1ος αγώνας

2ος αγώνας

 

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΕΣ

WTCC - ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΟΔΗΓΩΝ

1.

Yvan Muller

400pt.

2.

Robert Huff

380 pt.

3.

Alain Menu

323 pt.

4.

Tom Coronel

203 pt.

5.

Gabriele Tarquini

177 pt.

 

WTCC - ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ OMAΔΩΝ

1.

Chevrolet

890 pt.

2.

BMW Customer Racing Teams

537 pt.

3.

SR Customer Racing (Seat)

475 pt.

4.

Volvo Polestar Evaluation Team

154 pt

 

Αναλυτικοί πίνακες βαθμολογιών

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...