F1: Η Ferrari κάνει «ταμείο»

Το βλέμμα στο 2012

  • -
  • -

Η ομάδα της Ferrari γύρισε στο Maranello και κάνει ταμείο μετά από την εμφάνιση στην Σιγκαπούρη και αυτό είναι «μείον». Μια τέταρτη θέση είχε ότι καλύτερο να επιδείξει. Η μεγάλη φθορά στα πολύ μαλακά ελαστικά ήταν αυτό που της κόστισε.

 

Ο ρεαλιστικός στόχος είναι μια δεύτερη θέση στο πρωτάθλημα κατασκευαστών. Οι εναπομείναντες αγώνες θα είναι χιλιόμετρα δοκιμών και συμπερασμάτων για το 2012. Έχουν στο μυαλό να φέρουν αεροδυναμικές αλλαγές στην Ιαπωνία αλλά και να βρουν τον λόγο που οι βελτιώσεις που έφεραν στο Spa, δεν είχαν τα αποτελέσματα που περίμεναν. Αυτό που είχαν δοκιμάσει είναι κάποιες αλλαγές στο σύστημα εξατμίσεων και είχαν στο πρόγραμμα να δοκιμάσουν νέο πάτωμα στην Σιγκαπούρη, αλλά οι αλλαγές στο πρώτο σκέλος των ελεύθερων δοκιμαστικών δεν τους το επέτρεψε.

 

«Όταν βλέπεις ότι όλη η ομάδα κάνει το καλύτερο δυνατό και ακόμα περισσότερο, μπορείς να είσαι μόνο ευχαριστημένος. Ήμασταν πεπεισμένοι ότι θα κάναμε ένα βήμα μπροστά στις καλοκαιρινές διακοπές, αλλά δεν έγινε, με τους αντιπάλους μας να έχουν μεγαλύτερη εξέλιξη. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα παλέψουμε στους αγώνες που έμειναν : θα είναι δύσκολο , αλλά νιώθω ότι η ομάδα έχει μεγάλη επιθυμία να αναγεννηθεί και να αποδείξει την αξία της. Είναι αυτή στάση της ομάδας με έπεισε, την Άνοιξη που μας πέρασε, να επεκτείνω το συμβόλαιό μου μέχρι το τέλος του 2016. Εάν δεν πίστευα στην ποιότητα και την αποφασιστικότητα των ανθρώπων και την δυναμική σε σχέση με την δομή και το υλικό της ομάδας, δεν θα έπαιρνα την απόφαση», είπε ο Alonso.

 

Ενδιαφέρον είχε και το σχόλιο του Massa για τον Hamilton : «Όσον αφορά τον Hamilton και την συμπεριφορά σου τόσο μέσα όσο και έξω από την πίστα, του είπα ότι είχα να του πω : Δεν έχω αλλάξει την άποψή μου ούτε κατά ένα γράμμα, αλλά θεωρώ ότι το θέμα έχει κλείσει»

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...