F1: Στο μάτι του κυκλώνα ο Schumacher

Η McLaren κριτικάρει τον Γερμανό

  • -
  • -

Η εμφάνιση του Schumacher ήταν σίγουρα σημείο αναφοράς για πολλούς. Με δαιμονιώδη τρόπο κράτησε πίσω του τον Lewis Hamilton για 21 γύρους. Όμως στον 16ο γύρο και στον 20ο έκανε κάποιες κινήσεις που έφεραν τον αντίπαλό του σε επικίνδυνη κατάσταση. Όπως αναφέρεται στους κανονισμούς απαγορεύονται να γίνονται κινήσεις αλλαγής κατεύθυνσης πέρα από μια φορά (τα γνωστά ζικ-ζακ) ώστε να αποτραπεί μια προσπέραση.

 

Ο Γερμανός πρωταθλητής στις δυο περιπτώσεις έκλεισε τον δρόμο στον Hamilton, αλλά ο οδηγός της McLaren δεν θέλησε να ρίξει λάδι στην φωτιά. Όμως δεν έκανε το ίδιο και η McLaren. O Martin Whitmarsh ερωτηθείς για το πώς βρήκε τις αμυντικές κινήσεις του Γερμανού είπε: «Πολύ σκληρές. Το γεγονός είναι ότι προειδοποιήθηκε εις διπλούν από τους αγωνοδίκες κατά την διάρκεια του αγώνα, οπότε και αυτοί το είδαν σκληρό. Ειδικά η μία κίνησή του που έφερε τον Lewis στο γρασίδι ήταν τρομακτική».

 

Τι είχε να πει ο Hamilton για αυτό; Ρωτήθηκε από τους δημοσιογράφους πόσο χρόνο έχασε πίσω από τον Schumacher … «αρκετό» απάντησε. Και για το εάν οι κινήσεις του Schumacher ήταν δίκαιες … «Δεν κάνει διαφορά. Είχαμε ένα καλό αγώνα και πήραμε βαθμούς για την ομάδα» και είπε ότι δεν θέλει να μιλήσει για το γεγονός.

 

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...