F1: «Αχτύπητη δομή» χτίζει η Ferrari

Αυτό ισχυρίζεται ο Domenicali

  • -
  • -

Συνέντευξη στην Ιταλική εφημερίδα Repubblica έδωσε ο αγωνιστικός διευθυντής της Ferrari, Stefano Domenicali. Ο Ιταλός μίλησε για το χτίσιμο της νέας δομής, τον Alonso και για την απόδοση της ομάδας του.

 

«Είμαστε πεπεισμένοι ότι αυτή είναι η τελευταία απογοητευτική σαιζόν», ξεκίνησε λέγοντας ο Domenicali. «Ο Todt κέρδισε πολλά, αλλά είχε χρόνο να χτίσει μια ομάδα νικητή με απίστευτη ισορροπία. Σκοπεύω να κάνω το ίδιο και είμαι αισιόδοξος για το μέλλον. Με αυτή την Red Bull … μπορεί να ακουστώ τρελός, αλλά είμαι πεπεισμένος ότι χτίζουμε την βάση να έχουμε μια αχτύπητη δομή. Με την εξής προειδοποίηση : κανένας μόνος στην κορυφή, όπως η Red Bull με τον Newey, αλλά μια ομάδα», τόνισε.

 

Όσον αφορά τον Alonso : «… πιστεύει σε αυτό (το εγχείρημα). Συμφώνησε μέχρι το 2016 και είναι στο μέσο της καριέρας του. Ένας άνθρωπος νικητής σαν και αυτόν δεν θα τα πέταγε έτσι, εάν δεν ήταν παραπάνω από πεπεισμένος για αυτό. Η Ferrari είναι καταδικασμένη να κερδίζει : στην ιστορία μας ποτέ δεν μας είχε επιτραπεί να χαμογελάμε με την δεύτερη θέση»

 

Για την εξέλιξη του μονοθεσίου : «Είναι ένα λάθος που κάναμε στο παρελθόν και δεν πρέπει να το ξανακάνουμε. Μερικές από τις βελτιώσεις που φέρνουμε μπορεί να είναι σημαντική βάση για του χρόνου. Το κλειδί είναι να καταλάβουμε πως μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τα ελαστικά σε κάθε κατάσταση. Από δω μέχρι και τον Νοέμβριο μπορούμε να πειραματιστούμε με στησίματα και να πάμε μπροστά με την δουλειά μας. Να κρατήσουμε την επιθετικότητά μας παρόλο που χάθηκε το πρωτάθλημα. Φτάνοντας στον πρώτο αγώνα της Αυστραλίας είδαμε ότι ήμασταν 1.4 δευτερόλεπτα εκτός ρυθμού. Απαράδεκτο και μεγάλο σοκ. Τι να βλέπεις ότι τον Φεβρουάριο όλα είναι καλά και τον Μάρτιο δεν ήταν. Υποτιμήσαμε την εξέλιξη στις εξατμίσεις, κάτι που ήταν εργαλείο για να πάμε μπροστά. Πρέπει να βρούμε τις περιοχές που φέρνουν την διαφορά στην απόδοση, εάν είναι δυνατόν, πριν από τους αντιπάλους μας»

 

AYTO TO ΔΙΑΒΑΣΕΣ

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...