WRC 2011: Ράλλυ Φιλανδίας

Εξήντα έξι, κι όποιος αντέξει

  • -
  • -

Για του κινέζους το 66 θεωρείται τυχερός αριθμός. Για τον Loeb είναι ένας αριθμός που σίγουρα θα τον θυμάται. Η 66η νίκη του σε αγώνα WRC και ιδιαίτερα στο Φιλανδικό ράλλυ, για δεύτερη φορά στην καριέρα του και μάλιστα μαχόμενος από την πρώτη θέση στη σειρά εκκίνησης, σίγουρα μετράει παραπάνω. Ο Sebastien από την πρώτη του νίκη στη Φιλανδία έκανε λόγο για τεράστια ρίσκα που τον έφερναν σε άβολη θέση ενάντια στους Σκανδιναβούς οδηγούς.

Αυτή τη φορά η τακτική επιλογής στη σειρά εκκίνησης για το δεύτερο σκέλος ήταν υπέρ του πρώτου καθώς το οδόστρωμα βράχηκε και λασπώθηκε. Το γεγονός ότι εκκινούσε πρώτος το δεύτερη και τρίτη ημέρα απεδείχθη πλεονέκτημα καθώς η πρόσφυση ελαττώνονταν για όσους έπονταν οπότε ο Γάλλος έχει ένα ακόμη λόγο να αισθάνεται περήφανος. Η μικρή διαφορά από τους λοιπούς διεκδικητές φανερώνει τη μάχη που δόθηκε. Ο Ogier πάλεψε κι αυτός όχι μόνο για τη ψηλότερη θέση του βάθρου, αλλά για να κρατήσει τη δεύτερη, όταν τα ρίσκα που πήρε στο κυνήγι του Loeb του προκάλεσαν ένα κλαταρισμένο ελαστικό για τη συνέχεια του αγώνα.

Ανεξήγητο θεωρείται το γεγονός ότι η Ford αν και κέρδισε στις 15 από τις 22 ειδικές του αγώνα, δεν κατάφερε να τερματίσει πρώτη στο ράλλυ. Με τους επόμενους τρεις αγώνες να ακολουθούν επί ασφάλτινου τερέν, η Citroen έχει το πάνω χέρι και μάλλον θα ξεκαθαρίσει ποιος θα είναι ο υποψήφιος για τη μάχη του πρωταθλήματος των κατασκευαστών.

 

Ράλλυ Φιλανδίας 2011 - ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Αποτελέσματα

Νικητές Ειδικών Διαδρομών

Βαθμολογία Οδηγών & Ομάδων

 

AYTO TO ΔΙΑΒΑΣΕΣ

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...