F1: Υπόσχεση για πιο επιθετική σχεδίαση το 2012 από την Ferrari

Η Ferrari υπόσχεται μεγαλύτερο βήμα εξέλιξης

  • -
  • -

Πιο επιθετικό σχεδιασμό στο μονοθέσιό της υποσχέθηκε ότι θα υιοθετήσει η ομάδα της Ferrari. Μιλώντας στα ΜΜΕ που βρισκόντουσαν στην Γερμανία, ο Αρχισχεδιαστής της ομάδας, Νικόλας Τομπάζης, ερωτηθείς εάν η ομάδα θα ξεκινήσει από λευκό χαρτί ή εάν το νέο μονοθέσιο θα είναι εξέλιξη του φετινού είπε: «Πιστεύω ότι ούτε το ένα ούτε το άλλο. Ακολουθήσαμε μια πολύ φρέσκια προσέγγιση και υπάρχουν πολλές περιοχές του μονοθεσίου που θα αλλάξουν σημαντικά. Σχετικά με αυτό θα είναι μια μεγάλη αλλαγή σε σχέση με προηγούμενες χρονιές και προηγούμενα μονοθέσια και ήταν αναγκαίο να γίνει αυτό γιατί χρειαζόμαστε ένα μεγαλύτερο βήμα σε σχέση με αυτά που κάναμε στο παρελθόν».

 

Ο Τομπάζης συνέχισε λέγοντας : «Πιστεύω ότι εάν δούμε τα μονοθέσια στο pitlane θα βρούμε δυνατά σημεία σε κάθε μονοθέσιο, ακόμα και αυτά που είναι τα πιο αργά, οπότε κανένας δεν ξεκινάει από άσπρη σελίδα. Πιστεύω ότι ο βαθμός αλλαγής θα είναι σημαντικά μεγαλύτερος».

 

Όμως η χρονιά αυτή δεν πηγαίνει χαμένη για την Ferrari. Ένας από τους τομείς που βρέθηκε κέρδος σε απόδοση ήταν και αυτός του διαχύτη : «Αυτή είναι μια περιοχή η οποία μας δίνει καθαρή απόδοση την οποία βρήκαμε για το φετινό μονοθέσιο, οπότε κάποιο από προσωπικό μας θα ασχοληθεί φυσικά με το φετινό μονοθέσιό γιατί θέλουμε να κερδίσουμε αγώνες και έχουμε αρκετούς αγώνες μπροστά μας. Προφανώς η εξέλιξη δεν βρίσκει εφαρμογή για το μονοθέσιο που έρχεται αλλά κάποια πράγματα που κάνουμε για το μονοθέσιό μας φέτος θα τα μεταφέρουμε στο καινούργιο, οπότε είναι μείγμα πραγμάτων με απώτερο στόχο να μπορέσουμε να μεγιστοποιήσουμε την απόδοση του προσωπικού που ασχολείται και στα δυο μονοθέσιο»

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...