F1 : Preview Γερμανίας

Περιμένοντας απαντήσεις ...

  • -
  • -

Εάν πάρετε κάθε χρονιά το πόσοι Γερμανοί οδηγοί βρίσκονται στην F1 θα δείτε ότι αποτελούν μια αξιοσημείωτη δύναμη. Έτσι λοιπόν φέτος οι Vettel, Schumacher, Rosberg, Glock, Sutil, Heidfeld αλλά και ο Hulkenberg κατά κάποιον τρόπο νιώθουν στο σπίτι τους. Το Γερμανικό GP εναλλάσσεται ανάμεσα στο Hockenheim και στο Nurburgring.

 

Τι μας περιμένει

 

Μετά από ένα Βρετανικό GP από το οποίο δεν μπορέσαμε να βγάλουμε ασφαλή συμπεράσματα για την κατάσταση των ομάδων, ελπίζουμε ότι στο GP αυτό θα έχουμε κάποιες απαντήσεις. Τα μάτια είναι στραμμένα στην Ferrari αλλά και στην McLaren. Οι εκτιμήσεις είναι ότι η πρώτη έχει κερδίσει από το όλο θέμα με τα Blown Diffusers, ενώ η δεύτερη από τις χαμένες της υπόθεσης. Τροποποιώντας τους κανονισμούς και επιφέροντας τις αλλαγές που είχαν πριν από τον αγώνα στο Silverstone, το ενδιαφέρον έχει χτυπήσει κόκκινο.

 

Η ομάδα της Team Lotus ανακοίνωσε ότι ο Chandhook θα τρέξει αυτό το τριήμερο στην θέση του Jarno Trulli. Ο 37χρονος Ιταλός φαίνεται ότι έχει σοβαρά προβλήματα με το υδραυλικό σύστημα στο τιμόνι του και δεν θα αποτελέσει έκπληξη εάν χάσει και άλλους αγώνες φέτος. Αμέσως ο Tony Fernandes σχολίασε ότι είναι σε προχωρημένο στάδιο οι συνομιλίες για επέκταση του συμβολαίου του Trulli, χωρίς όμως να διευκρινίζει εάν θα είναι για την θέση του οδηγού ή κάποια θέση συμβούλου στην ομάδα. Οι πληροφορίες του GoCar αναφέρουν ότι του χρόνου ο Trulli δεν θα κάθεται στο μονοθέσιο.

 

Μαθήματα ιστορίας

 

Το συγκεκριμένο κομμάτι στο οποίο γίνεται το GP ολοκληρώθηκε το 1984 και είναι μέρος ενός συμπλέγματος από πίστες οι οποίες ξεκίνησαν να φτιάχνονται από το 1920. Μέχρι σήμερα έχει υποστεί κάποιες τροποποιήσεις όπως αυτή του 2002 της πρώτης στροφής. Δεν γινόταν μόνο το «Γερμανικό GP» εκεί. Από το 1995 μέχρι το 2006 ήταν το Ευρωπαϊκό GP, ενώ το 1997 και 1998 είχε την ονομασία GP του Λουξεμβούργου. Κοιτάζοντας πίσω μπορούμε να θυμηθούμε το 1997 όταν ο Ralf Schumacher χτύπησε με τον αδερφό του Michael με το οποίο θα έχανε το παγκόσμιο πρωτάθλημα (είχε κριθεί στον τελευταίο αγώνα στην πίστα της Jerez), το 1999 όταν ο Herbert πήρε την μοναδική νίκη για την ομάδα της Stewart Grand Prix ενώ το 2005 είχαμε την έξοδο του Raikkonen από μηχανικό πρόβλημα 2 γύρους πριν από το τέλος σε ένα σημείο που βρισκόταν στην πρώτη θέση. Αξιοσημείωτο είναι ότι το 2007 και μετά από την απόσυρση του Michael Schumacher οι στροφές 8 και 9 (Audi S) μετονομάστηκαν σε Schumacher S, προς τιμή του Γερμανού πολυπρωταθλητή. Οπότε θα είναι η πρώτη φορά που θα περάσει από τις στροφές που φέρουν το όνομά του.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...