F1: Χοντρό παιχνίδι για το θέμα του αγώνα στο Μπαχρέιν

Powergames μεταξύ FIA, Ecclestone και ομάδων

  • -
  • -

Την προηγούμενη Παρασκευή ανακοινώθηκε από το Παγκόσμιο Συμβούλιο Μηχανοκίνητου Αθλητισμού ότι ο GP στο Μπαχρέιν επανέρχεται στο καλεντάρι για φέτος στις 30 Οκτωβρίου. Μάλιστα, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, η απόφαση ήταν ομόφωνη.

 

Χθες το βράδυ βγήκε μια συνέντευξη του Jean Todt, Προέδρου της FIA, στο Βρετανικό BBC στην οποία ο Todt είπε ότι ο Stefano Domenicali (ο οποίος εκπροσωπούσε την ομάδα) αλλά και ο Mallya ο οποίος εκπροσωπούσε την ομοσπονδία της Ινδίας ψήφησαν υπέρ του αγώνα. Και το θέμα δεν είναι ο Mallya, ο οποίος εκπροσωπούσε την Force India. Το ερωτηματικό είναι ο Domenicali. Ο Todt είπε ότι αυτός ψήφισε υπέρ. Ψήφισε ή το θεώρησε μέσα στο «ομόφωνα»;

 

Έγκυρες πληροφορίες αναφέρουν ότι τα πράγματα είναι διαφορετικά το όπως τα παρουσιάζει ο Todt και εδώ πληθαίνουν τα ερωτηματικά. Τι θέλει να πετύχει ο Todt λέγοντας ότι ο Domenicali ήταν υπέρ; Τι θα κάνουν οι ομάδες; Ο Bernie σε ποια πλευρά είναι;  Εάν κάποιοι δεν ψήφισαν τότε γιατί αναφέρεται το «ομόφωνα»;

 

Στην Telegraph αναφέρεται κάτι που δεν υπάρχει στο βίντεο της συνέντευξης και το οποίο «χρεώνεται» στον Jean Todt : «Δεν μπορώ να πω συγκεκριμένα. Ήταν 25 χέρια; 27; Είδα όλα τα χέρια υψωμένα και είπα : ‘Α! Ομόφωνη απόφαση’. Το είπα. Κανένας δεν έφερε αντίρρηση. Κανένας δεν είπε : ‘Διαφώνησα’ ή ‘Ψήφισα όχι’»

 

Τα πράγματα έχουν πάρει μια νέα τροπή. Ο Ecclestone, ο οποίος είναι μέλος του ΠΣΜΑ, προσπαθεί να ανατρέψει την απόφαση και σε συνέντευξή του στην Telegraph δείχνει ότι επιθυμεί να ξαναγίνει η ψηφοφορία. Φαίνεται ότι το θέμα είναι πολύ μακριά από το να κλείσει.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...