BTCC 2011: Thruxton

Κυριαρχία των Honda στους 2 από τους 3 αγώνες

  • -
  • -

Οι Gordon Shedden (Honda), Matt Neal (Honda) and Jason Plato (Chevrolet) μοιράστηκαν τις νίκες στους τρεις αγώνες του 3ου γύρου του BTCC που έγινε στο Thruxton την Κυριακή της Πρωτομαγιάς. Στον εναρκτήριο αγώνα, ο Σκωτσέζος Shedden οδήγησε το Civic του από την pole position στην κορυφή, εμπρός από τον team mate του Matt Neal. Τρίτος τερμάτισε ο Andrew Jordan με Vauxhall (Opel) Vectra. Ο δεύτερος αγώνας ήταν άλλη μια υπόθεση των Honda, με τον Neal να παίρνει την τρίτη του φετινή νίκη και τον Shedden να είναι τελικά δεύτερος, ύστερα και από την ποινή στον Jordan που τον έριξε στην 3η θέση από την 2η που κανονικά είχε τερματίσει.

Η κακή τύχη του Jason Plato συνεχίστηκε και αυτή την Κυριακή. Μετά το τουμπάρισμα στον προηγούμενο γύρο του πρωταθλήματος, είχε μια έξοδο στον πρώτο αγώνα του Thruxton με 160 km/h περίπου, εξαιτίας ενός κλαταρισμένου ελαστικού. Για δεύτερη συνεχόμενη φορά, οι μηχανικοί της Chevrolet έκαναν θαύματα επισκευάζοντας ταχύτατα το χτυπημένο Cruze, δίνοντας στον Plato τη δυνατότητα να τρέξει και να κερδίσει στον 3ο αγώνα. Δεύτερος τερμάτισε ο Mat Jackson με Ford Focus και 3ος ο Tom Boardman με Seat Leon.

Στην κορυφή της βαθμολογίας πέρασε ο Neal με διαφορά 12 πόντων από τον Jackson. Στις ομάδες η Honda Racing αύξησε τη διαφορά από την Chevrolet (143 έναντι 85 βαθμούς), ενώ στους κατασκευαστές η Honda/Dynamics προηγείται με 183 βαθμούς έναντι 156 της Chevrolet/RML και 121 της Arena/Ford. Επόμενος αγώνας στο Oulton Park, στις 5 Ιουνίου 2011.

 

Δείτε αναλυτικά:

Αποτελέσματα αγώνων

Βαθμολογίες

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...